438 grups d'alumnes de Primària i Secundària participaran en el Programa d'Acompanyament Escolar

Gairebé 200 centres de les Balears s'han inscrit en l'edició del pròxim curs

Més de 175 centres de les Illes Balears participaran en el Programa d'Acompanyament Escolar ( PAE ), és a dir, aproximadament 438 grups d'alumnes. El curs passat, el  PAE  es va començar a aplicar el mes de febrer. Aquest curs, en canvi, durarà tres mesos més, ja que constarà d'una convocatòria ordinària de novembre a juny.

El  PAE   s' emmarca  en el conjunt de mesures del Pla de l'èxit educatiu que impulsa la Conselleria i va destinat a l'alumnat dels centres públics de 5è i 6è de Primària, i de Secundària, preferentment de 1r i 2n, que es trobin en situació vulnerable per motius socioeconòmics o socioculturals, en risc d'abandonament escolar o que tinguin dificultats d'aprenentatge.

El curs passat es va començar a aplicar per primera vegada. En la convocatòria de febrer a juny hi varen participar 3009 alumnes, distribuïts en 326 grups (d'entre cinc i vuit alumnes) en un total de 181 centres. En el cas de Primària, els resultats determinen que el 66% dels alumnes que han participat en el programa ha aprovat totes les matèries. En el cas de Secundària, el percentatge baixa al 25%.

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha presentat aquest dijous l'edició per al pròxim curs i ha destacat que, "tot i ser la primera experiència, els resultats del curs passat han estat molt positius". March ha explicat que aquest tipus de programes "fomenten" la personalització de l'ensenyament i són "essencials" per augmentar les expectatives d'èxit educatiu i reduir l'abandonament escolar.

La Conselleria d'Educació i Universitat farà una inversió d'1,4 milions d'euros per dur a terme el programa, que preveu destinar un total de 78 hores a cada grup, distribuïdes de manera proporcional entre l'1 de novembre i el 20 de juny. Les activitats s'han de desenvolupar en dies lectius, en horari no lectiu que no coincideixi amb l'horari del servei de menjador del centre.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF