Societat 20/09/2016

El secretari general de la CGT a Catalunya denuncia que li han cremat la furgoneta

Ermengol Gassiot explica que el foc va començar dins del vehicle, al seient del conductor, i que no hi ha res més cremat a la vora

Enric Borràs
2 min
Interior del cotxe del secretari general de la CGT

BarcelonaLa furgoneta del secretari general de la CGT a Catalunya, Ermengol Gassiot, va resultar cremada la nit de diumenge a dilluns en un carrer de Terrassa, segons ha comunicat avui el sindicat. Gassiot, que ho ha denunciat als Mossos d'Esquadra, diu que "tot indica que la van cremar expressament" perquè el foc va començar dins del vehicle, al seient del conductor, i no s'ha escampat des de cap altra banda, i al carrer on va passar no hi ha res més cremat. Explica que el policia que el va atendre quan va denunciar-ho li va dir que en quatre anys no havia vist res semblant a Terrassa.

L'interior de la furgoneta ha quedat completament calcinat i el vehicle és inservible, tal com es pot veure a les fotografies. El sindicat assegura que els "preocupa" que això hagi passat "pocs dies després d'una manifestació sorpresa" al centre de Barcelona contra la petició d'11 anys de presó als 27 encausats per l'ocupació del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Un dels encausats és Gassiot mateix.

El secretari general de la CGT, segons informa el sindicat, va viure a Terrassa -on va participar en l'Assemblea d'Okupes- i, després d'una estada fora de la ciutat, feia tot just quinze dies que hi havia tornat a viure. No té cap sospita de qui li pot haver cremat el vehicle, diu que no ha rebut amenaces més enllà d'alguns tuits d'ultres d'extrema dreta abans de l'estiu. Gassiot ha afirmat a Twitter que els volen fer por però la CGT "no deixarà de fer sindicalisme de combat".

"Ens preocupa que hagi cremat el cotxe del secretari general de la nostra organització, un sindicat compromès de manera radical amb la lluita de la classe treballadora", diu el secretariat permanent de la CGT en un comunicat. "No volem pensar que aquest incendi és una amenaça cap a ell o cap a tota la militància per intentar condicionar la nostra acció sindical i social", avisa, i afegeix que "aquest tipus d'agressions no aconseguiran de cap manera el seu objectiu".

stats