Societat 29/07/2022

Sant Lluís i el Govern aposten per l'aprofitament de l'aigua depurada

Palma ja ha reservat una partida pressupostària per a aquest any, a més de garantir el finançament per a l'exercici del 2023

Iván Martín
1 min
Reunió entre l'ajuntament de Sant Lluís i el Govern Balear.

MAÓL'Ajuntament de Sant Lluís i el Govern balear han acordat la creació d'una comunitat de regants per aprofitar l'aigua depurada. L'Executiu autonòmic s'ha compromès a redactar el projecte amb el qual es pretén aprofitar l'aigua de les estacions de Sant Lluís i Binidalí.

El Govern, a través de la Conselleria d'Agricultura, elaborarà el projecte per construir les canalitzacions i els dipòsits necessaris perquè l'aigua depurada pugui arribar a totes les finques i regants que ho sol·licitin, i ha reservat una partida pressupostària per a aquest any, a més de garantir el finançament per a l'exercici del 2023. El Consistori ha assegurat que el Govern havia fet estudis previs per comprovar la viabilitat tècnica del projecte.

Cal recordar que Sant Lluís ja té una comunitat d'usuaris d'aigües depurades que permet el cabal de l'EDAR del municipi per al reg dels jardins públics i privats a la zona de Punta Prima i Biniancolla, i també per abastir les cisternes dels vàters d'alguns establiments hotelers de la zona. Aquesta comunitat està autoritzada per emprar un màxim de 200.000 metres cúbics anuals d'aigua depurada, mentre que entre els anys 2010 i 2020 ha tractat una mitjana de 530.000 metres cúbics anuals. Per aquest motiu, es considera que hi ha cabal suficient per abastir altres necessitats, com aquesta nova comunitat de regants.

stats