Eleccions
Societat 23/04/2023

La campanya electoral ha començat entre llibres

Amb la imminència de les eleccions, candidats de totes les llistes fan volta per la fira "per veure i deixar-se veure"

2 min
El candidat popular a la batlia de Palma, Jaime Martínez, es mira el Diccionari vermell, de Llorenç Capellà, que finalment no ha comprat.

PalmaConeixedors de les rutines populars, els assessors de campanya de tots els partits han fet coincidir la presència dels seus candidats amb el ple del dia de Sant Jordi, que se situa devers les 12 del migdia, quan més persones tresquen pel centre de Palma. El grup més nombrós ha estat el dels socialistes, que han comparegut com un batalló a la plaça Major. Hi descatava la presència de la president, Francina Armengol, i del batle de Palma, José Hila. També hi eren el president del Parlament, Vicenç Thomàs; la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, i la directora general de Cultura, Catalina Solivellas.

El grup dels socialistes s'han retratat a la plaça Major, amb Armengol i Hila al capdavant.

El socialistes han coincidit a la plaça Major amb el candidat de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, i també amb la coordinadora de Ciutadans, Patricia Guasp, qui anava acompanyada del diputat José Manuel Gómez i de la regidora de Palma Eva Pomar.

En el cas dels populars, el seu recorregut ha començat per la plaça de Cort. Ho han fet una mica més tard que la resta, perquè, segons ha informat el diputat Javi Bonet, qui alhora és número dos de la llista del PP a l'Ajuntament de Palma, venien de la missa de Sant Jordi que cada any organitza el Centre Aragonès a la parròquia de Santa Tereseta, de Son Armadans. "Sant Jordi no només és la festa del llibre, sinó que també és un dia de festa grossa pels aragonesos", ha afirmat Bonet.

El candidat popular a la batlia de Palma, Jaime Martínez, ha fet saber que la seva tria ha estat el llibre Història de la Ciutat de Palma, de Joan Mas Quetglas, i de la Nova Editorial Moll. "M'interessa conèixer els detalls de la història de Palma, i no només el que va passar el 1229, que és la data que molts sempre solen destacar", ha dit Martínez.

La majoria dels candidats han piulat a Twitter les fotografies que s'han fet durant la jornada. Aquest ha estat el cas del candidat al Parlament de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, qui ha destacat Sant Jordi com "una de les jornades més belles del nostre calendari festiu".

stats