Societat 10/08/2019

Salvini es burla de l''Open Arms' dient que duguin els immigrants a Eivissa i Formentera a divertir-se

El vicepresident i ministre d'Interior ha llançat aquest missatge en una xerrada i a les seves xarxes socials

Ara Balears
2 min
El ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, va tornar a carregar ahir contra l’ONG Open Arms pel rescat de migrants.

PalmaEl vicepresident i ministre d'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, va publicar aquest divendres un missatge a les seves xarxes socials, concretament a Twitter, en què ironitzava sobre la possibilitat que el vaixell 'Open Arms' dugués els seus ocupants a Eivissa i Formentera a divertir-se. "Per què a aquests pobres immigrants no els poden dur a Eivissa i Formentera, així almenys es podrien divertir", ironitzà Salvini, tal com es pot veure en una notícia del canal 24 hores de televisió espanyol, a la qual fa referència 'Diario de Ibiza'.

El dirigent polític i líder del partit d'extrema dreta la Lliga també va parlar al seu compte de Twitter d'aquest tema. El missatge que Salvini ha adreçat a Richard Gere és en resposta a la petició de l'actor, que es troba en el vaixell al qual ha duit aliments i que va demanar al ministre italià acolliment per als refugiats, "que acumulen molt de patiment", segons va dir Gere. 'Open Arms' ha mostrat el seu agraïment amb l'actor.

El president del Consell d'Eivissa, el popular Vicent Marí, ha condemnat a través del seu perfil de Twitter les declaracions de Salvini: "No compartim les seves polítiques populistes i molt menys els comentaris inapropiats sobre un tema tan greu com la immigració a la Mediterrània", ha dit citant l'usuari del ministre italià a la xarxa social.

Per la seva banda, Gent per Formentera ha criticat que Salvini "faci broma i utilitzi la nostra illa per banalitzar la dramàtica situació en què es troben els immigrants rescatats". A més, la diputada balear per Formentera, Silvia Tur, ha afirmat que espera una "reacció contundent" per part de la presidenta Francina Armengol exigint explicacions al representat consular d'Itàlia a les Balears. D'altra banda, Ciutadans Eivissa ha interpel·lat Matteo Salvini dient que no hi ha res pitjor que un "extremista que menysprea la vida de persones que no han tingut les mateixes oportunitats a la vida. A més, ha lamentat "profundament" que sigui capaç de fer una piulada com aquesta.

stats