Societat 26/08/2019

Salvem Portocolom entrega més de 1.600 al·legacions contra la construcció de nous hotels al barri antic

Des de l'entitat asseguren que això demostra una "gran preocupació" dels residents per la saturació turística

Ara Balears
2 min
El batle de Felanitx defensa  la reconversió de cases senyorials en hotels com a revulsiu

PalmaLa plataforma Salvem Portocolom ha entregat aquest dilluns 1.675 al·legacions de particulars per demanar que es paralitzin les autoritzacions per construir hotels nous al barri antic. La recollida de signatures va començar arran de la concentració duita a terme el dissabte 17 d'agost contra la mesura urbanística i continuarà fins al 7 de setembre. El document adreçat al batle de Felanitx, Jaume Montserrat, recorda que el nucli ja és una zona "saturada, amb més de 2.000 places hoteleres i 1.500 de lloguer turístic". A més, han assenyalat l'existència de problemes en la recollida de fems i que les canonades estan al límit, fet que en opinió seva es veuria agreujat si s'arriben a obrir aquests 15 establiments hotelers a partir de la reconversió d'antigues cases senyorials. Des de l'entitat asseguren que les al·legacions demostren una "gran preocupació" dels residents per la saturació turística al poble.

Els activistes han reivindicat que una modificació del Pla General cinquanta anys després "no ha de servir per saturar més, sinó per protegir, ordenar i per donar solucions a la gent que viu aquí". Segons aquest grup, Portocolom està al límit de la saturació. Les places turístiques legals a Felanitx l'any 2019 se situen en 10.729 i el padró municipal té 17.319 habitants inscrits. Això suposa 0,62 places turístiques legals per habitant. Més de 2.000 d'aquestes places legals se situen a Portocolom, però aquesta no és l'única oferta turística. A Portocolom el 2016 hi havia 152 allotjaments de lloguer turístic que sumaven 951 places, una oferta que no s'ha aturat de créixer i que fa que Portocolom tingui entre 3.500 i 4.000 places turístiques en total.

D'altra banda, Jaume Montserrat va defensar la modificació legal per permetre reconvertir cases senyorials del municipi en hotels d'interior com a "revulsiu econòmic per al poble" i també va descartar que hi hagi un devessall de sol·licituds.

stats