Societat 09/05/2022

Salut ret homenatge a la tasca de les infermeres durant la pandèmia amb una exposició

'La mirada infermera' es podrà visitar a la plaça del Mercat de Palma fins diumenge

ARA Balears
1 min
Imatge de la mostra

PalmaL'equip coordinador de l'Estratègia de Cures del Servei de Salut (AmbCura) ha inaugurat aquest dilluns a la plaça del Mercat de Palma l'exposició La mirada infermera, que ret homenatge a la feina d'aquestes professionals durant la pandèmia de coronavirus. És una de les accions que l'IB-Salut ha preparat per commemorar el Dia internacional de la infermera, que és el 12 de maig i enguany porta per lema Infermeria: una veu per liderar –Invertir en infermeria i respectar els drets per garantir la salut mental.

La mostra recull una sèrie de fotografies d'infermeres de la xarxa pública, captades en diferents moments dels darrers anys: vacunant, a les residències de gent gran, aplaudint un pacient sortint de l'UCI, abraçant-se vestides amb els EPI... Així, es vol reflectir "aquesta mirada i el treball de les infermeres en els hospitals, atenció primària, urgències extrahospitalàries i als dispositius especials que s'han habilitat aquests dos darrers anys com a resposta a la situació de pandèmia", apunta la Conselleria en un comunicat.

'La mirada infermera' se centra "en la cura, que suposa empatia, afecte, seguretat i competència científica i tècnica". En la inauguració de l'exposició, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha destacat la "feina imprescindible" de les professionals i ha recalcat que és "molt improtant que els ciutadans posin una infermera a la seva vida".

Amb motiu del Dia internacional, totes les gerències del Servei de Salut han programat un seguit d'actes per visibilitzar la feina de les infermeres, amb jornades, taules rodones o conferències, així com una gala que organitza la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca dimecres, a les 18.45 h al castell de Bellver de Palma.

stats