Societat 20/07/2021

Salut intervé Sa Residència d'Eivissa després de detectar-hi un brot de covid-19 que afecta 25 residents i dos treballadors

El primer cas es va detectar en un cribratge als professionals sanitaris que no estan vacunats i el segon es va trobar a partir d'una prova hospitalària d'una de les residents

ARA Balears
1 min
Dues dones entrant a la residència on viuen, en una imatge d'arxiu

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum ha ordenat intervenir el centre geriàtric Sa Residència, d’Eivissa, després de detectar-hi un brot que afecta 25 dels 97 residents i 2 dels 86 treballadors que hi fan feina. Segons han explicat en un comunicat, han pres aquesta decisió per frenar els contagis i garantir l’atenció adequada dels usuaris.

El primer cas es va detectar en un cribratge que fan de manera setmanal als professionals sanitaris que no estan vacunats i el segon es va detectar a partir d'una prova hospitalària d'una de les residents que té la pauta de vacunació completa.

Després de trobar aquests dos casos, Salut va iniciar un cribratge d’usuaris i professionals de Sa Residència, en el qual s'han detectat fins ara 27 casos positius. Dels 25 residents, 10 estan hospitalitzats a l’hospital Can Misses perquè tenen símptomes i un professional està ingressat a l’UCI. La resta dels usuaris estan aïllats al centre perquè no tenen símptomes. Cal subratllar que, dels usuaris amb resultat positiu de la PCR, tres no estaven vaccinats i un no tenia encara la pauta completa.

Davant d'aquesta situació i la necessitat de suport del centre, la consellera de Salut, Patricia Gómez, va ordenar ahir intervenir durant 20 dies el control de la gestió sanitària assistencial d’aquest centre en relació amb tots els processos relacionats amb el virus.

Cal recordar que la Conselleria fa cribratges setmanals als professionals de residències que no estan vacunats. Així mateix, en el cas dels centres on el percentatge total de vaccinació no arriba al 70% es fan cribratges mensuals als usuaris no vaccinats.

stats