Societat 22/01/2022

Salut apunta als contagis entre els infants com un dels motius de la baixa taxa de vacunació

La Conselleria ha detectat 3.361 contagis nous en 24 hores i la taxa de positivitat en les proves diagnòstiques ha estat del 31,80%

ARA Balears
1 min
Imatge del primer dia de vacunació infantil a les Balears.

PalmaLa coordinadora assistencial dels punts de vacunació massiva contra el covid-19 a les Balears, Toñi Ballesteros, ha afirmat aquest dissabte que una de les causes de la baixa taxa de vacunació entre els menors de 12 anys de les Balears és la "taxa de contagis entre els nins", segons ha informat Europa Press.

Ballesteros ha defensat que "hi ha diversos motius, cap en particular", perquè les Balears estiguin a la coa en vacunació infantil (29,9%), només superada per Melilla (28,6%), segons les darreres dades del Ministeri de Sanitat. Així i tot, ha afirmat que "les xifres pugen a poc a poc, sinònim que les persones es van animant a portar els seus fills a vacunar".

Precisament, amb l'objectiu d'animar les famílies que portin els seus nins a vacunar, aquest cap de setmana Salut ha engegat una campanya de portes obertes a l'Espai Francesc Quetglas, de manera que tant els infants com els pares podran rebre la dosi sense cita. Concretament, aquest punt de vacunació estarà obert de 8.30 h a 19.30 h. A més, el col·lectiu Sonrisa Médica amenitzarà la jornada.

Més de 3.000 contagis

La Conselleria de Salut ha detectat 3.361 contagis nous en 24 hores i la taxa de positivitat en les proves diagnòstiques ha estat del 31,80%. També ha comunicat un mort més a causa del virus, que eleva a 1.110 les defuncions durant la pandèmia.

D'altra banda, els hospitals illencs atenen 381 pacients infectats a planta i 81 a l'UCI, les quals es mantenen en risc molt alt perquè hi ha el 26,28% dels llits destinats a covid-19 ocupats.

stats