Societat 17/11/2020

Salut cita 1.500 balears per seguir l'estudi de prevalença del covid-19

L'estudi contempla prendre mostres de totes les persones que conviuen en un mateix domicili

Ara Balears
1 min
Una infermera recollint mostres d'una dona.

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum ha iniciat aquest dimarts la presa de mostres de la quarta fase de l'estudi de prevalença del covid-19 i ha citat 1.500 persones (de les 4.934 que formen part de la població determinada de l'INE) a diferents centres d'Atenció Primària i hospitals de les Illes per participar-hi, segons han informat en un comunicat. A la mostra poblacional hi ha persones de tots els grups d'edat i localitzacions geogràfiques.

Salut ja va informar dilluns passat que iniciava la quarta fase de l'estudi de prevalença a les Balears, després que els resultats de les tres primeres fases de l'estudi apuntassin que un 1,4% de la població de les Illes havia desenvolupat anticossos.

L'estudi contempla prendre mostres de totes les persones que conviuen en un mateix domicili. Això, expliquen, li dona més representativitat i, a més, pot permetre diferenciar entre les infeccions noves que es produeixen per transmissió comunitària i les que es puguin estar produint dins les llars.

Amb aquesta nova fase de l'estudi es pretén estimar el percentatge de la població espanyola que ha estat en contacte i ha desenvolupat anticossos contra el coronavirus. A més, l'estudi pretén valorar com ha evolucionat la immunitat en aquelles persones que ja havien estat positives.

stats