Societat 28/12/2022

Salut amplia en 9,4 milions el concert amb Sant Joan de Déu per reduir les llistes d'espera

L'IB-Salut deriva una mitjana de mig milió de processos clínics a aquest hospital cada any

ARA Balears
1 min
Son Espases fa dos mesos que bat rècords històrics d'activitat quirúrgica.

PalmaLa Conselleria de Salut augmenta el concert d'aquest 2022 amb l'hospital Sant Joan de Déu en concepte de les derivacions que s'han fet al centre per reduir les llistes d'espera a la sanitat pública. El Consell de Govern ha aprovat la despesa extraordinària de 9,4 milions d'euros, que se sumen al pressupost anual de 35,6 milions d'euros.

L'Hospital Sant Joan de Déu és un centre privat dependent d’una entitat sense ànim de lucre, i forma part de la Xarxa Hospitalària Pública de les Illes Balears. Aquesta integració es fa mitjançant convenis singulars, que permet al Servei de Salut derivar una mitjana de mig milió de processos mèdics a l'any. Després del covid-19, i pel creixement de les llistes d'espera, les derivacions han augmentat considerablement.

Cal recordar que des del 2019 fins enguany, el temps que espera un pacient per a una consulta amb un especialista i per a una operació s’ha multiplicat gairebé per dos. A banda dels contractes singulars amb Sant Joan de Déu i la Creu Roja, el Servei de Salut ha arribat a un acord amb les patronals de la sanitat privada a Mallorca i Eivissa i hi traspassarà gairebé 50 milions d'euros per derivar-hi pacients durant dos anys.

A Mallorca, el contracte és de 12 milions d’euros, prorrogables a 27 en dos anys. D’altra banda, al març es va adjudicar un contracte de 8,7 milions d’euros a l’Hospital de Llevant (grup Hospitales Parque) per donar “un servei d’assistència sanitària integral” als usuaris del Llevant. Per acabar, a Eivissa, l’adjudicació del contracte, fet també al març amb un pressupost de 13,9 milions en dos anys, ha estat per a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario. 

stats