Societat 26/10/2021

Salut afirma que la mitjana de temps a les llistes d'espera s'ha reduït 15 dies

ARA Balears
1 min
Sanitària de Son Espases. / ISAAC BUJ

PalmaLa consellera de Salut, Patricia Gómez, ha subratllat aquest dimarts al Parlament que la mitjana de temps a les llistes d'espera s'ha reduït 15 dies "en plena pandèmia". Ha assenyalat que el setembre del 2020 hi havia una espera de 64 dies de mitjana i el mateix mes d'enguany, de 49,4 dies. Així mateix, també ha admès que "en determinades malalties" l'atenció sí que s'ha "alentit".

Gómez ha respost així a la pregunta de la diputada del PP Isabel Borrás, que ha qualificat d'"intolerable" que les persones i professionals s'hagin vist "desbordats per la manca de planificació". Borràs ha reconegut que l'espera ha davallat, però ha afirmat que, no obstant això, "les llistes d'espera han augmentat". En aquest sentit, la consellera ha defensat que les llistes poden augmentar "però l'important és el temps que es tarda a atendre els pacients".

D'altra banda, el diputat de Ciutadans, Juan Manuel Gómez, ha criticat les baixes ràtios de reumatòlegs i al·lergòlegs. Ha defensat que són "insuficients" i que el nombre de professionals per habitants "és un símptoma de la qualitat del servei".

En aquest punt, Gómez ha assegurat que, amb el temps, a mesura que la població vagi envellint, s'anirà compensant l'oferta de professionals a l'atenció a la cronicitat. A més, ha destacat que les Balears tenen una de les poblacions més joves de l'Estat i una de les ràtios més baixes de pacients en relació amb els professionals en matèria de cronicitat.

stats