Societat 17/04/2022

Salut fa un total de 243 inspeccions en matèria de medicaments i productes sanitaris el 2021

L'any passat va resoldre vuit expedients i va imposar sancions per valor de 166.500 euros

ARA Balears
1 min
Antidepressius.

PalmaEl Servei d'Inspecció de la Direcció General de Prestacions i Farmàcia, dependent de la Conselleria de Salut i Consum, va fer l'any passat 243 inspeccions —totes les planificades—, per la qual cosa el grau de compliment assoleix el 100%. Segons ha informat el Govern, arran d'aquesta campanya es varen imposar un total de 166.500 euros en sancions en matèria de medicaments i productes sanitaris.

La Conselleria de Salut ha informat que corresponen, concretament, a set expedients que es varen iniciar i resoldre l'any passat (per 136.500 euros), mentre que un vuitè (30.000 euros) es va obrir a finals del 2020 i es va finalitzar el gener del 2021. A més, de l'import total, 147.500 euros corresponen a sancions d'expedients en què es va sol·licitar el pagament reduït anticipat.

Les sancions s'imposaren per incompliments en la normativa de farmàcia i productes sanitaris, així com per deficiències detectades pels inspectors de la Direcció General de Prestacions i Farmàcia. Així mateix, el 2021 es varen iniciar fins a 15 expedients, set dels quals ja resolts durant el mateix any. La resta continua en tramitació i està previst que es resolguin tan aviat com es pugui, ha explicat el Govern.

Salut ha assenyalat que per dur a terme aquestes inspeccions s'apliquen protocols adaptats a cada tipus d'establiment, que s'elaboren, modifiquen o adapten de manera periòdica, amb l'objectiu d'adequar-se a les modificacions normatives. Com a novetat, durant el 2021 es posà en marxa un pla d'inspecció de farmacioles en aquests establiments per comprovar si estaven adequades a la normativa, ja que estan obligats a comunicar a l'Administració la tinença en el centre de medicaments veterinaris.

stats