Societat 16/12/2014

Investiguen la mort d'un ruc en un pessebre, després que un home hi pugés al damunt

L'home, de 150 quilos de pes, es va fer fotografiar assegut damunt de l'animal, 'Platero'. Les associacions animalistes acusen l'ajuntament de "negligent"

Europa Press
2 min
La imatge de l'home, assegut al damunt del ruc a Lucena, Còrdova

CòrdovaLa policia local de Lucena, un poble de Còrdova, ha elaborat un informe després que el ruc d'un pessebre amb animals vius morís dos dies després que un home "hi pugés al damunt". L'Ajuntament ha encarregat l'informe veterinari per saber la causa de la mort i en el cas que es certifiqui que va causada pel fet que l'home es muntés damunt del ruc, iniciar les accions legals corresponents.

Al pessebre, situat en ple centre de la població, a la porta de l'Ajuntament, el ruc, d'uns cinc mesos de vida, "va ser literalment rebentat per un individu, la foto del qual a través de WhatsApp circula com una 'gesta'", denuncien el Cercle Podem Animalista Lucena i l'Associació de Defensa del Ruc (ADEBO). Les associacions animalistes addueixen que "l'individu, sense que hi hagués Policia Local o algú que li prohibís l'accés, va creuar la tanca, va sacsejar 'Platero' –nom del animal– i va posar orgullós els seus gairebé 150 quilos de pes damunt del fràgil cos de cotó, com diria Juan Ramón Jiménez, ferint-lo de mort".

Tot i això, afegeixen, "no va ser fins a dos dies després, quan l'Ajuntament de Lucena, alertat pels veïns que el petit 'Platero' amb prou feines podia sostenir-se dret, decideix recórrer als serveis d'un veterinari local, que després d'examinar i comprovar la gravetat de les seves ferides, va recomanar el seu trasllat urgent a una clínica especialitzada". No obstant això, l'animal "no va tornar més, ni al Portal de Betlem ni a casa, va morir l'endemà".

Davant d'això, des del Cercle Podem Animalista Lucena i des de l'Associació de Defensa del Ruc assenyalen que "després de la indignació i repulsa que aquests fets produeixen, mourem cel i terra perquè la negligència comesa per l'Ajuntament i el delicte comès per aquest individu siguin sancionats".

stats