Mobilitat
Societat 07/07/2023

Retiren més de 40 patinets elèctrics il·legals a la Platja de Palma

Una empresa havia col·locat els vehicles a diversos carrers de la zona

ARA Balears
1 min
Els patinets retirats per la Policia Local de Palma.

PalmaLa Policia Local de Palma ha retirat una quarantena de patinets elèctrics a la Platja de Palma. Cort ha informat que una empresa havia col·locat els vehicles de manera il·legal a diversos carrers de zones costaneres de la ciutat.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Civisme de Cort, Miquel Busquets, ha destacat que aquesta empresa està actuant "contra la legalitat vigent, ja que no disposa de llicència municipal per exercir aquesta activitat". A més, ha afegit que "aquesta pràctica ja va ser detectada per la Policia Local la setmana passada i, després de recopilar tota la informació disponible, es va constatar que l'empresa ha situat els patinets elèctrics de lloguer a la Platja de Palma, Can Pastilla i zones de l'Arenal de Llucmajor".

Així mateix, Busquets ha explicat que "el seu modus operandi consisteix a col·locar els patinets a diferents punts d'aquestes zones costaneres i, mitjançant una aplicació, els usuaris interessats els lloguen i després els tornen a deixar al mateix lloc, amb la qual cosa es dona per acabat el contracte".

En relació amb l'actuació policial, Busquets ha apuntat que "dijous es varen retirar prop d'onze patinets, mentre que aquest divendres ja se n'han retirat una trentena". En relació amb les sancions, "aquestes van des dels 90 euros fins als 200, depenent del tipus d'infracció que es cometi". En aquest sentit, ha assenyalat que, "al principi, serà l'empresa la que s'hagi de fer càrrec de la multa, que després hauria de traslladar al client". Amb tot, l'Ajuntament ha subratllat que l'operatiu de retirada d'aquests patinets elèctrics il·legals continuarà els pròxims dies.

stats