Societat 07/01/2023

Reten homenatge a Aurora Picornell i les Roges del Molinar en el 86è aniversari dels seus assassinats

És el primer acte que se celebra després d'haver-se'n trobat les restes al cementeri de Son Coletes

2 min
Aquest ha estat el primer homenatge després d'haver-se identificat les seves restes

PalmaEl col·lectiu Aurora Picornell ha organitzat aquest dissabte, davant el seu bust al Molinar, un acte en commemoració del 86è aniversari del seu assassinat el dia de Reis del 1937, a més del de les seves companyes, conegudes com a Roges del Molinar –Belarmina González, Catalina Flaquer i les seves filles Antònia i Maria Pascual.

Aquest és el primer acte commemoratiu després d'haver-se identificat les seves restes al cementeri de Son Coletes. Els cossos d'Aurora i les Roges del Molinar es varen trobar a la fossa número 3 del cementeri entre novembre i desembre del 2021, durant la segona fase d'excavacions i exhumacions a Manacor. Amb ells varen aparèixer diversos objectes, encara que el més significatiu va ser la ploma estilogràfica jaspiada de Picornell.

Representants de la societat civil i dels tres partits que governen a l'Ajuntament de Palma –PSOE, Unides Podem i MÉS per Palma– han assistit a l'homenatge. "Són dones que lluitaren contra el feixisme i per defensar els drets de les dones, de les treballadores i dels treballadors. Perquè les idees no es poden matar ni fer desaparèixer, ni oblidar", ha expressat el batle de Ciutat, José Hila. Autoritats del partit, com el president del Parlament, Vicenç Thomàs, i la portaveu parlamentària adjunta, Silvia Cano, han participat en l'acte.

Per la seva banda, des de la formació morada han agraït al col·lectiu Aurora Picornell "preservar la seva memòria". "No vàreu poder matar les seves idees", ha expressat el partit. En representació seva hi han assistit la coordinadora autonòmica, Antònia Jover; els diputats Alejandro López i Esperança Sans; la que serà la candidata a la batlia de Palma, Lucía Muñoz, i el secretari autonòmic de Memòria Democràtica, Jesús Jurado, entre d'altres.

Així mateix, MÉS per Palma ha afirmat en una piulada a les xarxes socials que "sempre us tindrem presents i sereu guia de la lluita antifeixista, per la democràcia i la memòria democràtica al nostre país". Membres del partit com Xisca Mir i el coordinador, Lluís Apesteguia, han estat presents a l'homenatge.

stats