Societat 05/07/2023

Les reserves hídriques de Balears pugen al 59%

Les abundants precipitacions durant el mes de juny, van generar un increment del 6% respecte de les de l'any passat

ARA Balears
1 min
El passat mes de gener, el Gorg Blau va arribar al límit de la seva capacitat.

PalmaLa situació a les reserves hídriques de les Illes durant el mes de juny ha millorat respecte de l'any passat. Segons ha informat l'Aemet, actualment se situen en el 59%, mentre que en el mateix període de l'any passat se situaven al 53%. Per illes, durant el sisè mes de l'any en comparació amb el 2022, a Mallorca les reserves han davallat del 59% al 58%; a Formentera, del 40% al 29% i, finalment, a Eivissa han pujat del 43% al 46%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), podem dir que es manté la constància del mes passat. Tot i que hi ha set UD (Artà, Formentera, Manacor-Felanitx, Menorca, Palma-Alcúdia) dins l'escenari de normalitat i n'hi ha tres més (Eivissa, Migjorn i Pla) en escenari de prealerta.

El passat mes de gener, el Gorg Blau va arribar al límit de la seva capacitat.

Aquest passat mes de juny, segons ha presentat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), les Illes Balears han presentat un màxim històric de precipitacions, amb una mitjana de 20,5 l/m² davant els 14,9 l/m² de la mitjana històrica ja registrada. Cal afegir-hi que el percentatge interanual a les Illes es troba un 5% per sobre de l'any passat. Concretament, a Menorca se situa un 28% per sobre, i a Mallorca, un 4%, però, en canvi, a les Pitiüses es troba un 14% per sota.

La majoria de les precipitacions han estat de caràcter tempestuós, i sobretot destaquen els 105,4 l/m² que van caure el 5 de juny a Sencelles, que establiren el rècord absolut de precipitació màxima diària a l'estació, d'ençà que n'existeixen registres.

stats