Societat 11/07/2022

Les reserves hídriques de les Balears baixen tres punts en un mes, fins al 53%

Les unitats de demanda del Pla i Artà estan en prealerta, mentre que les del Migjorn i Formentera hi podrien entrar el mes que ve

ARA Balears
1 min
Escenari actual.

PalmaLes reserves hídriques de les Balears han baixat tres punts percentuals entre maig i juny, fins a arribar al 53%, segons ha informat aquest dilluns la Conselleria de Medi Ambient i Territori. En un comunicat, el Govern ha precisat que aquesta xifra suposa una baixada d'un punt percentual en comparació amb el mateix mes de l'any passat.

Per illes, la mitjana de totes les reserves ha baixat, excepte la d'Eivissa, que es manté en un 59%. No obstant això, Menorca ha perdut cinc punts percentuals, fins al 50%; Mallorca ha passat d'un 56% a un 53%, i Formentera ha baixat dos punts, fins al 37%.

Per altra banda, ha informat que les unitats de demanda del Pla i Artà estan en un nivell de prealerta, mentre que "és probable" que les de Migjorn i Formentera entrin en prealerta el mes que ve. Les vuit unitats restants estan en un escenari de normalitat.

Així mateix, ha recordat les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que indica que aquest juny s'han registrat precipitacions de 2,1 litres per metre quadrat, quan la mitjana històrica és de 12,9. D'acord amb l'entitat, el percentatge interanual de precipitacions a les Balears és un 7% més baix que la mitjana històrica.

stats