Societat 16/03/2022

Les reserves hídriques de les Balears baixen tres punts entre febrer i març, fins al 59%

En el cas de Mallorca, la minva és de quatre punts percentuals, fins a arribar també al 59%

ARA Balears
2 min
Escenari actual de les reserves hídriques.

PalmaLes reserves hídriques de les Balears se situen actualment en un 59%, xifra que representa una baixada de tres punts percentuals respecte de febrer, segons ha indicat aquest dimecres la Conselleria de Medi Ambient i Territori en una nota de premsa.

Per illes, Formentera se situa en un 52%, amb una pujada d'un punt; Menorca està en un 57%, una situació similar a la del mes passat; Eivissa està en un 57%, amb un punt percentual menys, i Mallorca suma un 59%, quatre punts menys que el febrer.

De les 10 unitats de demanda hídrica que hi ha a l'Arxipèlag, només dues es troben en prealerta: la d'Artà i la del Pla de Mallorca. Segons ha apuntat la Conselleria, pràcticament totes les unitats estan sofrint la falta de precipitació que s'ha registrat des del novembre passat. En aquest sentit, ha alertat que, si la situació continua així, la unitat de Migjorn podria entrar en prealerta el mes que ve.

En aquesta línia, ha apuntat que la unitat de demanda d'Eivissa fa ja tres mesos consecutius que està en situació de normalitat, per la qual cosa surt de l'escenari de prealerta de sequera en la qual es trobava des de setembre de 2020.

Pluja de 2,4 litres per metre quadrat

Per altra banda, la Conselleria ha precisat que, segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), febrer ha estat un mes "molt sec", amb una mitjana de 2,4 litres per metre quadrat, quan la mitjana històrica se situa en 44,2 litres. En concret, a Menorca han plogut 5,8 litres, mentre que la mitjana històrica és de 47; a Eivissa han caigut 0,8 litres i la mitjana és de 39,2; en el cas de Mallorca, la primera xifra suma 2,2 litres i la segona ascendeix fins als 45 litres, i a Formentera han plogut 1,3 litres, amb una mitjana històrica de 23,6.

No obstant aquestes dades, el Govern ha remarcat que el percentatge de precipitació interanual de les Balears està nou punts percentuals per damunt la mitjana històrica: sis punts més a Mallorca, 16 a Menorca i 21 a les Pitiüses.

stats