Societat 29/12/2023

Rescaten més de 200 migrants a les costes de les Balears en menys de 48 hores

Totes les persones interceptades estan en aparent bon estat de salut i la gran majoria són d'origen magrebí o subsaharià

2 min
Algunes de les pasteres interceptades per la Guàrdia Civil

PalmaArribada massiva de pasteres a les Illes Balears. Els dos darrers dies Salvament Marítim, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil, ha interceptat a les costes de les Illes Balears un total de 15 embarcacions, en les quals viatjaven 228 migrants. Segons ha detallat la Delegació del govern espanyol a l'Arxipèlag, s'han localitzat nou pasteres a Mallorca, en les quals s'han detingut 113 persones; cinc a Formentera, on viatjaven 92 migrants, i una a Eivissa, amb 13 persones.

Les primeres pasteres van arribar a l'Arxipèlag durant la matinada d'aquest dimecres. A mitjanit, la Guàrdia Civil va interceptar una embarcació amb 17 migrants a Formentera i una hora més tard en van localitzar una altra amb 14 persones d'origen magrebí al nord-est de Cabrera. Hores més tard (a les 9.30  h) van rescatar 21 migrants al Caló del Moro (Santanyí) que arribaven a l'illa amb una pastera, i poc després en van localitzar una altra a Campos, on van detenir dues persones.

A les 11.30 h del mateix dia es va identificar una embarcació a la Colònia de Sant Jordi i en l'operatiu de rescat la Guàrdia Civil va identificar i detenir 21 migrants. La setena embarcació del dia va ser interceptada a sa Ràpita, però en aquest cas els migrants havien aconseguit arribar a la costa. En aquesta pastera hi viatjaven set persones, les quals van ser detingudes.

A les 18 h es va localitzar la novena pastera, en aquest cas a Formentera. Segons ha explicat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears, en aquesta embarcació hi viatjaven 19 persones. La darrera pastera d'aquest dimecres va ser interceptada a les 23.30 h a Eivissa i hi van detenir 13 migrants.

Pel que fa a les darreres quatre pasteres localitzades a les Balears en les darreres 48 hores, dues han arribat a Mallorca i dues a Formentera. La primera ha estat interceptada a Magaluf (Calvià) i a l'embarcació hi viatjaven 14 persones d'origen magrebí; la segona, a Formentera (on s'han detingut 17 migrants) i la tercera a Cabrera, on la Guàrdia Civil ha rescatat 20 migrants, i la darrera ha estat localitzada minuts abans de les 11 h al far de la Mola (Formentera) i la Guàrdia Civil hi ha detingut 21 persones d'origen magrebí.

A les 20.10 h, s'han interceptat 15 persones que ja eren a terra ferma, a la zona del Caló de Sant Agustí (Formentera). En el dispositiu, hi han participat la Guàrdia Civil de Formentera i la Policia Local.

Tots els migrants que han estat detinguts quan intentaven entrar de manera irregular a les Illes Balears estan en aparent bon estat de salut i la gran majoria són d'origen magrebí o subsaharià.

stats