Societat 13/03/2023

Red Eléctrica inicia els estudis ambientals per la connexió submarina entre Mallorca i Menorca

Els treballs se centraran en tot l'àmbit marí entre la zona nord de Mallorca, on s'iniciarà, i l'oest de Menorca, amb previsió que s'allarguin fins al mes de maig

Iván Martín
1 min
Els treballs previs a la connexió Mallorca-Menorca ja s'han iniciat.

MAÓLa companyia Red Eléctrica ha iniciat els estudis ambientals marins geofísics i geotècnics per reforçar la connexió entre Mallorca i Menorca. L'objectiu d'aquests informes és aportar la informació necessària per integrar des de l'origen el vessant marí ambiental en el futur projecte de reforç de la interconnexió elèctrica submarina entre illes.

Els treballs els durà a terme el vaixell Artabro, en tot l'àmbit marí entre la zona nord de Mallorca, on s'iniciarà, i l'oest de Menorca, amb previsió que s'allarguin fins al mes de maig. Els estudis inclouen la caracterització detallada del fons marí, una anàlisi de corrents i dinàmiques hidrosedimentàries, condicionants i riscos per a la protecció del futur enllaç. Amb caràcter previ a l'inici de la temporada del 2022, es van completar les campanyes ambientals marines preliminars que han possibilitat una primera caracterització ambiental i que serveixin de base per als estudis de detall que es desenvoluparan pròximament.

En aquesta campanya es van fer estudis sobre la qualitat de l'aigua i de caracterització granulomètrica i química dels sediments marins o estudis de biocenosis, que han identificat i localitzat les diferents comunitats biològiques marines existents a l'àmbit d'estudi. El resultat de tots aquests estudis permetrà dissenyar les alternatives de menor impacte ambiental en el medi marí del futur reforç de la interconnexió elèctrica submarina entre les illes, per garantir una adequada instal·lació, protecció i integritat de la infraestructura.

stats