Mobilitat
Societat 12/12/2023

Recullen més de 5.000 firmes per reclamar que el servei de l'EMT sigui gratuït l'any que ve

Exigeixen mesures que potenciïn l'ús del transport públic i no el contrari

ARA Balears
1 min
Alguns dels representants de la Plataforma del Transport Públic a Palma

PalmaLa Plataforma del Transport Públic ha recollit més de 5.000 firmes en dos mesos per tal d'exigir que viatjar amb els busos de l'EMT continuï sent gratuït l'any que ve. En un acte aquest dimarts han anunciat que continuaran recollint signatures fins al mes de febrer i que esperen que els Pressupostos Generals de l'Estat incloguin una partida pressupostària que garanteixi la gratuïtat del transport públic a les Illes Balears.

En l'acte de presentació de les firmes recollides fins ara, han titllat d'"incoherents" els dirigents de l'Ajuntament de Palma per voler tornar a convertir el servei de l'EMT en un servei de pagament, mentre el Govern de les Illes Balears (encapçalat pel mateix partit que a Cort) preveu prorrogar la gratuïtat del transport públic de l'Arxipèlag amb els fons del govern espanyol.

La plataforma, que està formada per una trentena d'associacions i entitats, ha recordat els beneficis que té l'ús del transport públic per a la salut dels mallorquins i per al canvi climàtic i ha reclamat que es faci feina per potenciar la mobilitat sostenible i no s'aposti pels cotxes.

stats