Societat 15/10/2020

Cort espera que Europa posi en marxa la reconversió del Nou Llevant en un districte d'innovació

L'Ajuntament de Palma ha presentat al Govern vuit projectes per un import de 350 milions d'euros perquè es puguin finançar amb fons europeus

K. O.
2 min
El polígon de Nou Llevant.

PalmaL'Ajuntament de Palma espera que la reconversió del Nou Llevant en un districte d'innovació es pugui posar en marxa amb doblers dels fons europeus de recuperació, segons ha anunciat aquest dijous el batle, José Hila, durant el debat de l'estat de la ciutat. La iniciativa necessitaria 77 milions d'euros que també servirien per regenerar la zona i construir habitatges públics.

Durant el discurs, Hila ha explicat que han presentat al Govern vuit projectes per un import de 350 milions d'euros perquè es puguin finançar amb aquests fons europeus. La gran majoria d'inversions proposades corresponen a Emaya, per un valor de 250 milions, amb l'objectiu de continuar millorant les xarxes de sanejament i d'aigua potable, crear més punts verds, aprofitar l'aqüífer de Sant Jordi i impulsar energies renovables.

L'equip de govern municipal vol que el projecte per ampliar la Falca Verda es beneficiï dels fons europeus per un valor de 4,6 milions. L'ampliació consistiria en la continuació del parc de la Riera amb la recuperació del Tirador i la creació d'un bulevard a la zona del torrent. Cort també ha proposat que la revitalització del barri del Camp Redó es financiï amb els fons de recuperació amb un pressupost de 17 milions.

El batle de Palma, José Hila, durant la seva intervenció aquest dijous.

Altres projectes que necessitarien un milió d'euros són la millora del parc de la Mar, la tercera fase del projecte de turisme que vol introduir millores en la informació destinada a les persones amb discapacitat visual i la connexió entre el Pil·larí i la Platja de Palma amb una passarel·la. La vuitena proposta és de 900.000 euros per fer una via per a bicicletes i vianants en un tram del camí de Can Pastilla per unir el barri amb el Coll d'en Rabassa.

La portaveu del PP a Palma, Mercedes Celestes, ha dit sobre els projectes proposats per Cort que són una "carta als reis mags", mentre que el portaveu de Vox, Fulgencio Coll, ha advertit al batle que no confiï en els 350 milions de finançament i que aposti per polítiques que reactivin l'economia municipal.

52 milions invertits contra la crisi sanitària

José Hila ha afirmat que l'Ajuntament ha destinat des de l'inici de la pandèmia 52 milions d'euros a fer front a la crisi, i ha apuntat que es tracta d'una inversió que no estava prevista. Durant la intervenció ha comentat que s'han destinat vuit milions a l'emergència social i que les ajudes s'han triplicat d'ençà que va començar la pandèmia.

Cort ha destinat 1,7 milions des del març per donar suport a microempreses, pime i autònoms, i 250.000 euros al sector cultural. El govern municipal ha gastat 6,5 milions per desinfectar escoles i espais públics, en la compra de material de protecció per als funcionaris i en la contractació de personal de reforç, segons Hila.

El batle també ha comentat que amb la suspensió de la taxa d'ocupació de la via pública s'han deixat d'ingressar 1,7 milions, mentre que l'actualització de l'impost de recollida de residus prevista s'ha congelat, cosa que suposat 4,5 milions menys per al Consistori.

stats