Societat 17/10/2022

La reconstrucció del col·lector d'aigües pluvials de la Platja de Palma s'aturara els mesos d'estiu

Les obres no començaran fins a la tardor del 2023 i hi haurà dos terminis de cinc mesos d'inactivitat per evitar les molèsties en època de bany

2 min
Turistes a la Platja de Palma.

PalmaLes obres de reconstrucció del col·lector d'aigües pluvials de la Platja de Palma (CAZ) es faran sense interrompre la temporada turística. "Duraran 19 mesos perquè les obres s'aturaran durant l'estiu", ha anunciat aquest dilluns el batle de Palma, José Hila. La infraestructura de quatre quilòmetres és una galeria paral·lela a la costa que recull l'aigua de pluja i la canalitza per impedir que la brutor acabi a la mar i perjudiqui la qualitat de l'aigua.

Per la seva banda, la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angèlica Pastor, ha recordat la necessitat de la remodelació perquè la instal·lació ja té 27 anys. Així i tot, la feina no començarà fins després de l'estiu de l'any que ve i hi haurà dos terminis de cinc mesos d'inactivitat per evitar les molèsties en aquesta època de bany. D'aquesta manera, la previsió és que l'obra es pugui iniciar la tardor del 2023 i quedi enllestida a mitjan 2025.

El gerent d'Emaya, Manuel José Menéndez, ha avançat que les obres es faran per trams. El primer des del carrer de la Goleta fins al carrer de la Síquia, el segon des del Torrent de la Síquia fins a l'altura del carrer de la Missió de Sant Gabriel, i el tercer fins al torrent dels Jueus. "En els dos primers se substituirà la llosa superior, que ara està deteriorada, per una llosa prefabricada de 15 centímetres amb una capa de compressió", ha explicat Menéndez. Aquesta obra afectarà la circulació de vianants, que s'haurà de desviar mentre durin les obres. A l'últim es mantindrà la llosa superior i les tasques es faran des de l'interior d'aquesta infraestructura. A més, es renovaran 3,5 quilòmetres de canonades d'aigua regenerada.

El col·lector d'aigües pluvials de la Platja de Palma es va construir als anys noranta pel govern estatal, sota el passeig de primera línia entre les desembocadures dels torrents dels Jueus i el torrent de la Síquia. La inversió d'aquest projecte és de sis milions d'euros, finançats amb Fons Europeus Next Generation i la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

stats