Societat 19/06/2018

Recollides deu tones de residus als espais naturals de les Pitiüses

El projecte té com a objectius específics la protecció, la preservació i la recuperació del medi natural, rural, agrari i marí

Ara Balears
1 min
Imatge dels residus.

PalmaEl pla anual de neteja per terra de platges, cales i espais naturals finançat amb l'impost de turisme sostenible ha recollit ja més de deu tones de residus als espais de rellevància ambiental de les Pitiüses.

Segons ha informat el Govern balear, el projecte té com a objectius específics la protecció, la preservació i la recuperació del medi natural, rural, agrari i marí, alhora que fomenta la desestacionalizació, ja que es netegen les platges en temporada baixa.

A més, els treballs els realitzen persones en risc d'exclusió social, ha destacat l'executiu.

El director general d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, ha visitat amb la consellera de Medi ambient de Formentera, Daisee Aguilera, els treballs de neteja que du a terme l'empresa APFEM-Aktua a l'Estanyet de ca Marroig.

El projecte, dirigit pel Servei de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, ha comptat amb un pressupost de 450.000 euros per a tot l'arxipèlag. Es va iniciar el mes d'abril i finalitzarà el proper mes de juliol.

A Formentera s'han destinat 44.823 euros i a Eivissa, 134.470 euros. A més, aquest pla ja s'ha executat en més de 75 punts litorals de rellevància ambiental de les Pitiüses i, fins al moment, ja s'han recollit 2.815 quilos de residus a Formentera i 7.237 a Eivissa.

Els contractes han estat adjudicats a cinc empreses de les illes: APFEM-Aktua (Eivissa i Formentera), Estel de Llevant (est de Mallorca), Amadip-Esment (oest de Mallorca), Fundació per a Discapacitats Illa de Menorca (Menorca) i Creu Roja Illes Balears (en suport a la coordinació).

stats