Societat 23/12/2019

La ratapinyada més gran d'Àfrica i un mussol mexicà, entre els 86 exemplars recuperats pel Seprona a Menorca

La Guàrdia Civil calcula que el valor total dels animals dissecats intervinguts és de 12.500 euros

Ara Balears
1 min
Hypsignathus monstruosus, conegut com a ratapinyada frugívora de cap de martell

PalmaLa Guàrdia Civil de Menorca, a través del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona), ha recuperat 86 especímens dissecats, entre els quals destaquen espècies com ara la ratapinyada més gran del continent africà, un mussol mexicà i una cotorra australiana. Segons els agents, es calcula que el valor total dels animals intervinguts és de 12.500 euros.

La vuitantena d’exemplars es trobaven a la venda a un comerç minorista dedicat a les antiguitats i a la decoració. Ara, els agents n'investiguen el propietari per un suposat delicte relatiu a la protecció de la flora, fauna i animals de companyia -concretament, per tràfic d’espècies protegides-. A més, s’enfronta a 24 denúncies per infracció administrativa a la Llei de repressió del contraban.

Entre les espècies recuperades, hi destaquen la ratapinyada Hypsignathus monstruosus, coneguda perquè és la més gran del continent africà i única en la seva espècie; l’òliba Tyto alba, au de l’any 2018 per SeoBirdLife, i la cotorra multicolor australiana Platycercus eximius. També s’ha trobat un Strix virgata, un mussol mexicà conegut com a gamarús cafè; l’esquirol Sciurus vulgaris, estès als boscos europeus, i l’ocell amazona albifrons, originari de l’Amèrica Central. A més, s’han retirat un nombre elevat de papallones -Lexias dirtea i Danaus genutia, del continent asiàtic- i d’escarabats -de les espècies Eudicella i Chrysochroa-.

stats