Societat 15/10/2014

Crisi de l'Ebola: Rajoy assegura que "el problema està encarrilat"

Lamenta les "ocurrències" de PSOE i li reclama "idees". Pedro Sánchez replica que el president espanyol ja "està trigant a cessar" Ana Mato

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la sessió de control al Congrés aquest dimecres. EFE

MadridCrispat debat de política al Congrés sobre la gestió de l'Ebola. Sis de les 15 preguntes de la sessió de control d'aquest dimecres es dediquen exclusivament a aquest tema. Tant el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, com la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i també la ministra de Sanitat, Ana Mato, han hagut de donar explicacions sobre el tema. En resposta a una pregunta llançada pel líder del PSOE, Pedro Sánchez, sobre l'actuació del govern espanyol, Rajoy ha assegurat que "el problema està encarrilat" i, parafrasejant el comitè especial que es reuneix a la Moncloa, ha insistit que l'única persona que pot contagiar ara mateix la malaltia a l'Estat és l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero.

En aquest sentit, ha lamentat les "ocurrències" de Sánchez i l'ha instat a aportar alguna "idea per solucionar-ho". Sánchez li ha replicat que ja "està trigant a cessar" Mato i que "governar no és únicament fer-se una foto" a les escales de l'hospital Carlos III.

Sáenz de Santamaría: "Aquesta crisi durarà molt"

El debat s'ha traslladat tot seguint entre Sáenz de Santamaría i Antonio Hernando, portaveu del PSOE al Congrés, que li ha retret que hagi dedicat molt poc temps a explicar els ciutadans la situació. "Jo tinc cinc minuts i les 24 hores del dia per explicar als ciutadans el que passa en aquesta crisi, del que no tinc temps és de fer de la gestió de la crisi la demagògia que vostès estan fent", ha replicat la vicepresidenta del govern espanyol.

El govern espanyol defensa que ha donat la cara i que des del primer dia que es va tenir notícia del contagi ja es va crear una comissió de seguiment entre la comunitat de Madrid i el ministeri de Sanitat. Sáenz de Santamaría ha criticat, sobretot, que el PSOE primer decidís fer costat a l'executiu per anar junts davant una alarma sanitària i que "no s'entén que la responsabilitat els duri 24 hores i aquesta crisi durarà molt".

stats