Societat 03/01/2021

La quota de pantalla d'IB3 Televisió va créixer un 34% el 2020

La ràdio autonòmica, a més, ja ha anunciat que farà una important renovació de la graella

Ara Balears
2 min
Les instal·lacions d'IB3 Televisió a Calvià.

PalmaIB3 Televisió va ser el segon canal autonòmic amb més creixement de quota de pantalla –percentatge d'audiència mitjana– d'Espanya el 2020, amb una pujada del 34% en comparació amb el 2019. El conjunt de cadenes de televisió es va aprofitar del confinament, que va donar el rècord històric el mes d'abril, amb una mitjana de 302 minuts per persona i dia.

Per la seva banda, IB3 Ràdio ha informat que aquest 2021 preveu fer "una important renovació de la graella". Segons l'ens públic, aquest 2021 aposta per "més hores de ràdio en directe, per la cultura i per donar resposta als reptes actuals d'informació i entreteniment de qualitat i proximitat"

Un dels eixos de la nova programació és l'ampliació dels programes de gran format. Als puntals de l'emissora –Al Dia i Multiplex– s'hi incorpora El replà, un programa magazín diari, conduït per Araceli Bosch, David Oliver i Maria Pons, que de 17 h a 19 h oferirà un repàs de l'actualitat des de diferents perspectives. En aquesta línia, el magazín dels dissabtes, La gran vida, passarà també a emetre's els diumenges al matí per ser la finestra d'actualitat dels caps de setmana.

Així mateix, IB3 Ràdio amplia la franja horària, ja que des de les 6 del matí i fins a les 7 h, moment en què comença l'Informatiu Matí, el Primer vol a Formentera assumeix el repte de conquerir l'audiència més matinera. El periodista i comunicador Vicent Tur canvia així de franja horària.

Amb Entusiastes, un programa diari que es farà de dilluns a dijous, IB3 pretén demostrar el seu compromís amb la cultura i els creadors. És un format que ja existia a la graella i que ara passa a emetre's de 20 h a 21h, amb Anna de la Salut i Mariona Fortesa. Ambdues oferiran cada dia un conjunt de propostes culturals de les Balears, sense perdre de vista el que passa arreu del món en l'àmbit de la cultura i la creació. Albercocs i cireres, un programa d'entrevistes setmanal elaborades per Xisco Nadal, que s'emetrà els divendres, i L'oasi, un programa d'humor que conduirà Adrià Quatrecases cada dijous, completen aquesta nova graella de la ràdio pública.

Documentals radiofònics

A banda d'això, la programació estrena un nou format per a IB3 Ràdio: els documentals radiofònics. Carta blanca és el títol d'aquesta nova proposta, que pretén respondre a les necessitats d'una societat que vol també formats especialitzats, de major profunditat i en què la creativitat i la manca de rigidesa formal són els paràmetres principals. Cada diumenge, a les 21 h, s'emetran documentals sonors que tindran el seu corresponent format podcast. Pere Prieto s'estrena demà amb el primer dels seus tres documentals radiofònics sobre els reptes que encaram com a societat en aquests temps complicats.

stats