Societat 16/03/2023

Una quarantena de productors participaran en la VI Fira Arrels de Menorca

El xef amb tres estrelles Michelin Sergi Torres i la cuinera Ada Parellada faran exhibicions

Iván Martín
2 min
Presentació del programa a les instal·lacions del Museu de Menorca.

MAÓUn total de quaranta empreses productores participaran en la sisena edició de la Fira Arrels de Menorca, que se celebra els dies 1 i 2 d'abril en el recinte firal de Maó. És el gran punt de trobada anual del producte local i gastronòmic de l'illa i aquest dijous s'ha presentat el programa a les instal·lacions del Museu de Menorca.

La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha destacat la importància de la fira: "La vam iniciar la passada legislatura per promocionar i donar visibilitat al sector. Venim d'una crisi sanitària que va afectar de ple la capacitat de producció a Menorca i els productes de quilòmetre zero".

Per la seva banda, el conseller d'Economia, Bep Pastrana, ha remarcat el treball de coordinació que hi ha al darrere del projecte: "L'èxit d'Arrels es deu a l'aposta ferma dels agricultors, productors i cuiners convençuts del potencial del producte menorquí, del talent culinari de l'illa i de la importància de mantenir els receptaris tradicionals i la identitat local sense deixar d'innovar i reinventar-se".

El públic assistent podrà degustar i comprar embotits, verdures, formatges, carn, bolets, rebosteria, vi, cervesa, oli i mel, entre altres articles més innovadors com te de marina o brous en pols de cinquena gamma. També hi haurà una gran presència del producte ecològic amb finques de Custòdia Agrària i amb la certificació Menorca Reserva de Biosfera.

A més, el propietari del restaurant Cuina Germans Torres, amb tres estrelles Michelin, el xef Sergi Torres i la cuinera Ada Parellada (Semproniana, Barcelona) cuinaran en directe sota el títol 'La cuina 3 estrelles dels germans Torres' i 'Qui menja sopes, se les pensa totes!', respectivament. El programa inclou sessions de cuina de xefs de renom amb estrella Michelin com Raúl Resino (Restaurante Raúl Resino, Benicarló); Ana Jiménez (Quimera, Formentera); Marc Gascons (Els Tinars, Girona) i la italiana Martina Caruso (Signum, Sicília). El contrapunt dolç el posarà Lluc Crusellas (Pastisseria El Carme, Vic), el millor xocolater del món després de guanyar el World Chocolate Masters 2022, que oferirà un taller de pastissos de xocolata dissabte capvespre.

La programació es completa amb la participació de xefs locals, que faran demostracions de cuina menorquina amb el receptari i ingredients tradicionals. Pere Pons (Es Racó de na Macaret), Dani Mora (Sa Pedrera des Pujol), Pau Morales (Sant Joan de Binissaida) i Joan Bagur seran els representants menorquins a l'Aula de Cuina, on també participarà la gastrònoma Rosa Rotger del blog Tiberis a casa.

L'entrada costarà tres euros i inclourà tres tiquets de degustació.

stats