Societat 06/09/2023

La Pujada a Lluc a peu de la Part Forana es farà la nit del 9 al 10 de setembre

La marxa tindrà punts de sortida des de 45 municipis de Mallorca i preveu reunir més de 5.000 pelegrins

ARA Balears
1 min
Llorenç Galmés

PalmaEl Consell de Mallorca i l'Associació d'Antics Blavets de Lluc han presentat aquest dimecres l'edició número 42 de la Pujada a Lluc a peu de la Part Forana a la institució insular. L'activitat es farà la nit del 9 al 10 de setembre amb punts de sortida des de 45 municipis de Mallorca i preveu reunir més de 5.000 pelegrins.

Aquest esdeveniment té el suport del Consell de Mallorca, que hi farà una aportació de 55.745 euros. En la presentació, hi ha participat el president de la institució insular, Llorenç Galmés, que s'ha mostrat molt satisfet perquè "aquest any la pujada es podrà fer amb normalitat, malgrat les incerteses".

"El procediment estava estancat i la Pujada a Lluc de la Part Forana estava en greu perill. Però, després de mesos de feina, hem trobat una solució perquè aquest any es pugui dur a terme aquesta tradició tan arrelada tal com ha succeït des de fa 42 anys, des dels diferents municipis de la nostra illa", ha assegurat Galmés.

Per part seva, Llorenç Gelabert, president de l'Associació d'Antics Blavets —entitat que organitza l'esdeveniment—, ha volgut "agrair públicament" a la institució insular la recuperació de la Pujada a Lluc de la Part Forana amb el mateix format que l'ha fet tan popular, "perquè varen entendre que nosaltres no podíem adaptar-nos a les exigències que ens varen fer des d'emergències i agraïm molt la solució tècnica que s'ha trobat entre Emergències, el Consell de Mallorca i la nostra associació".

stats