Societat 11/10/2023

Que es pugui caçar a Palma, la darrera proposta de Vox a Cort

El partit d'extrema dreta proposarà en el ple d'octubre que l'Ajuntament insti el Govern a permetre "la pràctica cinegètica en zones lliures"

1 min
Una actuació durant la fira de caça de l’any passat.

PalmaVox proposarà en el proper ple d'octubre que es pugui caçar "a les zones lliures de Palma". Així ho reflecteix una de les propostes que el partit d'extrema dreta ha presentat aquest dimecres. Amb el text, pretenen que "el ple de l'Ajuntament de Palma insti l'equip de govern a permetre la pràctica cinegètica a les zones lliures de Palma a totes les persones amb llicència en vigor".

L'objectiu, argumenten, és "evitar perjudicis injustificats als caçadors de la ciutat, respectant la pràctica d'un esport legal, reconegut i valorat". En la seva exposició de motius, recorden que "l'any 2016 el pacte de progrés de Palma va decidir de manera unilateral no adherir-se al Pla Marc de Caça del Consell de Mallorca, que en la pràctica es va traduir en la prohibició de la caça en els terrenys lliures del municipi de Palma".

Segons el partit d'extrema dreta, "amb aquesta decisió, els caçadors amb llicència vigent de Palma només poden practicar els seus esports en els vedats privats de caça". "La suposada finalitat ecologista d'aquesta mesura resulta clarament desmentida quan s'observa que la prohibició afecta fins i tot les modalitats de tir al vol o al plat, en què no es veu afectat cap animal", afegeixen.

A més, asseguren que "aquesta restricció de caça en els terrenys lliures del municipi de Palma, lluny de millorar el medi ambient, està provocant la proliferació de feristeles en camps de la zona rural de Palma, que la pràctica cinegètica ajuda a controlar".

stats