Consell de Mallorca
Societat 17/08/2023

El PSIB respon al Consell de Mallorca: "Que es renunciï al 77% dels fons europeus per a l'IMAS és una vergonya"

L'expresidenta de l'IMAS, Sofía Alonso, reclama al nou govern insular que defensi els projectes i recalendaritzar les obres

2 min
La consellera insular, Sofía Alonso, i expresidenta de l'IMAS, Sofía Alonso.

PalmaLa consellera insular del PSIB i expresidenta de l'IMAS, Sofía Alonso, ha carregat contra el nou govern del Consell de Mallorca per "donar per perdut el 77% dels fons europeus rebuts pel govern progressista per destinar a sis projectes estratègics". Alonso ha criticat la roda de premsa que ahir va oferir el conseller insular de Benestar Social i president de l'IMAS, Guillermo Sánchez, en la qual va carregar contra la gestió feta pel Pacte de Progrés. "Només es va dedicar a criticar i no va aportar cap solució, que és el que es pressuposa que ha de fer un govern", ha dit Alonso.

En aquest sentit, ha instat Sánchez a "posar-se a fer feina per recalendaritzar les obres, perquè la duració dels fons és fins al 2026". "No és la primera vegada que passa –que els projectes s'endarrereixen– i la feina dels governs és reubicar les obres en el temps i lluitar pels projectes estratègics, com és la residència per a infants estrangers no acompanyats", ha afegit.

A causa de la crisi energètica

"Deixar perdre els fons és una vergonya, perquè suposen set milions d'euros que, entre d'altres, havien de permetre renovar la Llar d'Ancians i la Bonanova, que tenen 45 i 40 anys, respectivament", ha recordat Alonso. Davant la possible caiguda del projecte de la residència per a infants estrangers no acompanyats, Alonso ha acusat el PP de deixar-lo de banda "perquè saben que per a Vox és un problema". Pel que fa a la Bonanova, juntament amb la reforma de la residència Miquel Mir, són els projectes més avançats, Alonso ha demanat que es tiri endavant. "Ja està licitada, i va quedar deserta per temes no vinculats als serveis socials ni a la gestió pública –crisi energètica. S'ha de parlar amb el Col·legi d'Arquitectes i l'Associació d'Empresaris de la Construcció per veure com els podem ajudar", ha exposat.

Durant la roda de premsa d'aquest dimecres, Guillermo Sánchez va dir que l'execució dels fons europeus s'havia de fer abans del 31 de desembre de 2023, però Alonso ho ha negat. "Els annexos del conveni amb el Ministeri de Serveis Socials i Agenda 2030 establia per als anys 2021, 2022 i 2023 una sèrie de fites a aconseguir, però per executar les obres hi ha marge fins al 2026", ha exposat.

stats