Societat 06/02/2020

El PSIB crearà una ponència d'insularitat al Senat i convida MÉS a sumar-s'hi

El socialista Cosme Bonet diu que la seva iniciativa és més "útil" que una comissió, com proposà el senador autonòmic, Vicenç Vidal

K. O.
1 min
La senadora Susanna Moll, el diputat Pere Joan Pons i el senador Cosme Bonet

PalmaEl senador del PSIB, Cosme Bonet, ha anunciat aquest dijous la creació d'una ponència d'insularitat que implicarà fer un estudi global d'aquesta problemàtica i debatre el tema al Senat. El socialista ha explicat que aquesta iniciativa és més "útil" que la comissió proposada fa uns dies pel senador autonòmic Vicenç Vidal (MÉS) juntament amb el senador canari Fernando Clavijo, que finalment no es va aprovar per l'oposició del PSOE i l'abstenció del PP.

Bonet ha considerat que la comissió podria haver "arrossegat" el debat sobre la insularitat a un únic debat, i això, segons ha afirmat, "ho veim insuficient". La ponència, en canvi, "permetrà" parlar de tots els problemes que causa la insularitat en diferents compareixences independents. "Si tractam per primera vegada la insularitat, s'ha de fer bé", ha apuntat, i ha afegit que "convidam tots els partits polítics a sumar-s'hi", referint-se també a Vidal.

La senadora del PSIB, Susanna Moll, també ha anunciat la creació d'un grup territorial integrat per Bonet i la també senadora per Eivissa, Patricia Abascal, per poder debatre assumptes referents a les Illes.

stats