Societat 06/02/2022

El PSIB demanarà que les dones que hagin sofert mutilació genital puguin ser ateses quirúrgicament a les Illes

Els socialistes de les Balears ho han presentat en forma d'una Proposició No de Llei

ARA Balears
1 min
La portaveu adjunta del PSIB-PSOE al Parlament de les Illes, Sílvia Cano.

PalmaEl Grup Parlamentari Socialista ha registrat una Proposició No de Llei al Parlament de les Illes per garantir la intervenció quirúrgica que sigui necessària per a les dones que han sofert mutilació genital femenina. És una proposta que també té la col·laboració dels consells insulars.

La iniciativa l'ha duita a terme la portaveu adjunta del grup socialista, Sílvia Cano, qui ha explicat que pretén crear un programa específic que inclogui l'atenció psicològica i l'atenció a la disfunció sexual de les dones i nines. Això, a part de garantir la intervenció quirúrgica.

Cano ha defensat que dins l'agenda mundial per al 2030, un dels objectius és l'eliminació de les pràctiques perjudicials i nocives per a les dones i nines, com "el matrimoni infantil i la mutilació genital femenina". És per això que creu que des del Govern s'ha d'elaborar un protocol de prevenció.

Així mateix, la portaveu adjunta ha incidit dient que "la mutilació genital femenina és una pràctica molt dolorosa, tant físicament com psicològicament, i té greus conseqüències per a la salut". A més, ha afegit que "té importants efectes negatius pel que fa a l'estabilitat emocional de les dones i la qualitat de les seves relacions afectives i sexuals".

stats