Societat 17/03/2020

Prorroguen un any la validesa dels DNI encara vigents

La mesura només serà aplicable als documents d'identitat que caduquin a partir de la declaració de l'estat d'alarma

Ara Balears
1 min
Partint de la premisa que Catalunya no té cultura o personalitat diferenciades, i que la única realitat és lo que pone tu DNI, s'està negant un fet demogràfic irrebatible.

PalmaEl Consell de Ministres ha acordat aquest dimarts prorrogar durant un any la validesa dels DNI que caduquin a partir de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma del passat dissabte 14 de març. Aquesta mesura la recull el Reial Decret - Llei de mesures urgents per fer front a l'impacte del coronavirus.

El text original, a més, indica que "la pròrroga de la validesa del Document Nacional d'Identitat permetrà que puguin renovar-se, d'acord amb el procediment actual, els certificats reconeguts incorporats en aquest pel mateix període". Pots consultar aquí el reial decret complet. Cal recordar que, arran de la declaració de l'estat d'alarma, només es pot sortir al carrer en aquests casos:

1. Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

2. Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

3. Desplaçament al lloc de treball per efectuar-hi prestacions laborals, professionals o empresarials.

4. Retorn al lloc de residència habitual.

5. Assistència i cura de persones grans, menors, dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.

6. Desplaçaments a entitats financeres.

7. Per causa de força major o situació de necessitat.

8. Qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga justificada.

9. Personal estranger acreditat com a membre de les missions diplomàtiques, oficines consulars i organismes internacionals.

Així, tothom que no respecti les mesures de quarantena podrà rebre una sanció per incompliment. Segons la Llei Orgànica 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana, aquestes poden suposar multes de 600 a 30.000 euros.

stats