Societat 01/11/2023

Prop de 300 persones es concentren a Manacor en defensa del poble palestí

Durant la concentració s'ha llegit un manifest condemnant "el genocidi planificat que viu ara mateix Palestina"

ARA Balears
1 min
Al voltant de 300 persones s'han concentrat a Manacor

PalmaAl voltant de 300 persones s'han concentrat aquest dimarts a Manacor en defensa del poble palestí. A l'acte, en què ha intervingut l'imam de manera improvisada, s'ha llegit un manifest en què s'ha criticat "l'horror que viu ara mateix Palestina" i que "la pau i l'esperança estan més enfora d'ençà que fa 75 anys, amb la creació de l'estat d'Israel, aquest va iniciar un procés d'expulsió dels palestins del seu territori".

Un dels moments de la concentració a Manacor

El manifest també ha censurat que "les violacions dels drets humans feia estona que succeïen a Palestina", però que ara "ja es tracta de la pèrdua total d'humanitat". "Això ja no és un conflicte entre dos territoris. Ho hem de dir clar: això no és una guerra, és un genocidi planificat", han lamentat.

Així mateix, durant la concentració s'ha denunciat "la doble moral" dels governs europeus, "que callen i invisibilitzen la tragèdia", i que Gaza "ja no és la presó més gran a cel obert del món", sinó que ara "és un enorme cementeri sense sortida, on s'estan cometent crims contra la població civil".

Durant la concentració s'ha llegit un manifest en defensa del poble palestí.

A la trobada també s'ha llegit un poema del poeta palestí Bàssem an-Nabris, nascut a la Franja de Gaza el 1960.

stats