La promotora del centre comercial de les Fontanelles reclama 45 milions al Govern per retardar el projecte

A més, l'empresa es reserva l'opció d'ampliar la reclamació si es produeixen més demores

La promotora del centre comercial de les Fontanelles reclama al Govern balear un total de 45 milions d'euros en concepte de perjudicis econòmics ocasionats per la demora en la implantació d'aquest projecte, segons ha avançat el diari 'Última Hora'.

'Última Hora' explica que l'empresa es reserva l'opció d'ampliar la reclamació si es produeixen més retards. El projecte es va presentar el mes d'octubre del 2014, i s'anuncià que el centre comercial estaria operatiu la tardor del 2016, després d'una inversió global de 225 milions d'euros. 

Els promotors varen afirmar en el seu moment que el centre comercial va arribar a comercialitzar-se en un 50%. La promotora, segons 'Última Hora', estima en 217 milions el lucre cessant en cas que no s'implanti.

Els processos judicials per aquest cas es varen iniciar el febrer del 2015, quan es va sol·licitar l'autorització autonòmica de gran establiment comercial, detalla 'Última Hora', que explica que la mateixa va ser denegada l'abril del 2015. Va ser l'abril del 2018 quan el Tribunal Superior de Justícia va dictar sentència reconeixent el dret de la promotora que se li concedís l'autorització autonòmica de gran superfície comercial per dur a terme el projecte.

El Govern recorrerà contra la sentència del TSJIB que permet tirar endavant les Fontanelles

Finalment, destaca 'Última Hora', enguany el Tribunal Suprem no va admetre els recursos de cassació del Govern i de l'Ajuntament de Palma i la decisió judicial va convertir en ferma la sentència del TSJB, que obliga ara al Govern a concedir la llicència comercial.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF