Parlament
Societat 17/10/2023

Prohens: "Ningú mai em podrà retreure res sobre transparència perquè he pagat un bon preu"

El Govern defensa el tancament de l'Oficina de Lluita contra la Corrupció

2 min
La presidenta del Govern al Parlament

PalmaEls partits de l'oposició han presentat una bateria de preguntes al ple del Parlament sobre el tancament de l'Oficina de Lluita contra la Corrupció. La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha reiterat que no és una cosa d'ara, ja que fa set anys que des del PP en demanen el tancament. "L'oficina no té a veure amb la lluita i prevenció de la corrupció i ha costat deu milions als ciutadans de les Illes Balears. Són la fiscalia, les forces de seguretat i els tribunals els que han de lluitar contra la corrupció". I també ha lamentat l'escrutini al qual s'ha sotmés la seva figura. "Tota la meva vida privada i tota la de la meva família ha sortit en els mitjans d'ençà que vaig sortir triada candidata a la presidència del Partit Popular. Cap altre líder polític d'aquestes Illes ha estat sotmès a un escorcoll de la seva vida com en el meu cas. Se m'ha recercat de dalt fins a baix per veure si se'm podria atacar i mai no han trobat res".

La presidenta s'ha compromès que el Govern continuarà complint amb les seves obligacions en el sentit que les declaracions seran públiques i es podran consultar i ha rematat "a mi ningú mai no em podrà retreure res sobre transparència perquè he pagat un bon preu".

Lluís ApesteguÍa, de MÉS per Mallorca, ha detallat el llistat de casos que motivaren en el 2015 la posada en marxa d'aquest organisme, com Brokerval, Túnel de Sóller, Bon Sosec, Voramar, Can Domenge, Palma Arena, Maquillatge i Voltor, entre d'altres, i ha destacat "el cas Over, en el qual el Partit Popular va ser condemnat, no membres del partit, sinó el partit en si, i vostè ha d'entendre quina herència arrossega i que amb el tancament de l'oficina està transmetent als ciutadans que no es poden fiar de les institucions".

Prohens ha respost afirmant que el PP "és un partit honest que ha demanat perdó per allò que havia de demanar perdó" i ha volgut posar el seu propi cas com a exemple d'escrutini públic.

stats