AMENACES ALS MESTRES
Societat 02/02/2018

Els professors del Miquel Porcel denuncien agressions verbals

“Si s’enduen el meu fill, et ficaré dins un camió i t’esquarteraré”, va dir

Sabrina Vidal
3 min
La concentració del professorat es va produir a primera hora de divendres, abans de la segona agressió verbal.

PalmaLa directora del CEIP Miquel Porcel, de la barriada de Son Cladera, a Palma, Monse Colell, denuncià a la Policia el pare d’un alumne per amenaces. Ha estat el punt final d’una setmana en què la tensió a l’escola ha anat augmentant.

Els primers fets succeïren dimarts, quan a les 8.30 h el pare d’un alumne de segon de Primària entrà de manera agressiva al despatx de la directora assenyalant la cadira on habitualment seu el mestre d’Educació Física. “Li vaig dir que no hi era, que estàvem fora de l’horari lectiu i que el podríem atendre a partir de les 9 h, però just en aquell moment va entrar el mestre per la porta”, va relatar la directora.

Segons que explicà Colell, varen començar les amenaces a la porta de l’escola, davant tothom. “Si s’enduen el meu fill, et ficaré dins un camió i t’esquarteraré”, asseguren que va dir, entre altres advertències “molt greus”.

L’alumne, de set anys, falta molt a escola i el mestre d’Educació Física havia recomanat activar el protocol d’absentisme escolar, motiu que causà l’enfrontament. El professor “està espantat. Va entrar blanc, tremolant. Mai no li havia passat això”, va afegir la directora.

Des del centre es va cridar la Policia i Inspecció d’Educació per tal de trobar-hi una solució. “Ambdós varen venir immediatament, cosa que el centre vol agrair”. Els dies següents, la Policia s’ha personat a l’escola tant a l’hora d’entrada com de sortida.

Ahir divendres els professors del claustre varen celebrar una concentració poc abans d’iniciar l’horari lectiu, com a mostra de rebuig a aquest tipus d’amenaces.

Poques hores després, el pare de l’alumne va tornar a acudir al centre per parlar amb la directora qui li va passar per telèfon l’inspector d’Educació assignat al cas. “El volia entrevistar per tenir la seva visió dels fets”, explicà. Després de la conversa l’home es va enfadar de nou amb el personal del centre i va arremetre contra la directora. “Aquí som tots adults, no és així?”, va demanar. “Idò si em tocau a mi o al meu fill jo també prendré mesures”, li va dir.

A darrera hora de l’horabaixa Monse Colell va acudir a la Policia Nacional per informar-se de si es podia presentar una denuncia per agressions verbals.

Segons la directora, aquesta conducta va acompanyada d’un canvi, des de fa un temps, del comportament dels nins, que “ s’estan encoratjant amb els mestres i això no ens agrada”.

A l’escola consideren que la solució passa per fer un canvi de centre escolar, però el pare s’hi nega. El clam entre el professorat és unànim: “S’ha atacat un professor i és com si haguessin atacat tot el claustre”.

Manifest

Tres professores del claustre varen llegir, a més, un manifest que resava així: “Tots els professors volem manifestar el nostre rebuig davant les grevíssimes amenaces que ha rebut un company del nostre centre per part del pare d’un alumne. A més, volem esmentar que formam part d’un gremi totalment indefens davant aquest tipus de situació i ens sentim desprotegits i impotents davant la impossibilitat de poder prendre mesures. Per tot això, tots plegats ens mostram ferms i afirmam que el fet que algú amenaci és un fet totalment intolerable ja que no es pot permetre que cap company se senti intimidat, i molt menys amenaçat”.

Conselleria d’Educació

El conseller d’Educació, Martí March, va assegurar que inspecció d’Educació estava pendent del cas. March va mostrar el seu suport al col·lectiu docent a la roda de premsa posterior del Consell de Govern, en què també va explicar que un inspector hi estava fent feina sense entrar en més detalls.

stats