Societat 22/10/2021

Els professionals sanitaris d'Urgències de Menorca, "indignats" amb la consellera Gómez

Acusa la Conselleria de Salut de manca de planificació

Iván Martín
1 min
Imatge d'arxiu d'una protesta a l'hospital Mateu Orfila de Maó.

MAÓEl delegat a Menorca del Sindicat Mèdic de Balears (Simebal), Claudio Triay, ha assegurat que els professionals de l'àmbit sanitari estan "indignats" amb les declaracions de la consellera de Salut del Govern balear, Patrícia Gómez, en les quals negava que s'hagués saturat el servei d'Urgències de l'hospital Mateu Orfila de Maó durant els mesos d'estiu: "El clima d'indignació entre tots els col·lectius és notori, a més d'una falta de respecte als professionals que s'han deixat la pell durant l'estiu. Són unes declaracions ofensives, en què es riu de nosaltres, i demostren que les fonts d'informació de la consellera són poc fiables".

Triay, que també ha advertit que la situació a Son Espases és "dramàtica", ha acusat al Govern balear de manca de planificació: "Es pensaven que amb la covid-19 vindrien pocs turistes i resulta que, afortunadament, s'ha produït una allau de visitants. No estaven preparats per a aquest escenari i no han trobat efectius que volguessin venir a Menorca a causa dels elevats preus del lloguer d'habitatges". I hi ha afegit: "Resulta increïble que les Balears siguin l'única comunitat autònoma de l'estat espanyol on no s'ha aplicat la pujada de sou als empleats".

D'altra banda, el delegat a l'illa de Simebal ha parlat d'impotència respecte de l'activitat al servei d'Urgències del Mateu Orfila: "No hem tingut capacitat per atendre els pacients i per a nosaltres és molt dur, perquè veim pacients esperar durant hores i hores, i no tenim espai físic ni recursos humans per donar resposta a la demanda".

stats