Agricultura
Societat 07/11/2023

Els productors d'oliva de Mallorca ja n'han collit enguany un 400% més que l'any passat

Els obradors inscrits ja n'han rebut 28 tones, mentre que en les mateixes dates del 2022 encara no havien arribat a les 7

ARA Balears
1 min
Enguany la collita d'oliva ha estat abundant

PalmaEls productors d'oliva de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) de Mallorca ja n'han collit enguany un 400% més que l'any passat. Segons han explicat en una nota de premsa, la campanya "està resultant millor del que s'esperava" quant al volum d'entrada d'aquest producte, ja que s'han rebut 28.630 quilograms, en comparació amb els 6.747 registrats fins a les mateixes dates de l'any passat.

En aquesta línia, han apuntat que si res no altera la recol·lecció, aquesta campanya podria tancar-se amb les millors dades dels darrers quatre anys. Així mateix, han remarcat que l'origen de l'abundant collita d'enguany ve marcat pel caràcter anyívol dels arbres de la varietat mallorquina, que alterna anys de molta producció amb altres de poca producció o nul·la.

Actualment, el segell de qualitat té més d'un centenar d'olivicultors que mantenen productives prop de 80.000 oliveres centenàries de la varietat mallorquina localitzades a la serra de Tramuntana, i tres elaboradors, la Cooperativa de Sóller, Son Mesquidassa i Son Moragues.

stats