Societat 25/11/2021

IB3 'suggereix' a les productores que els anuncis siguin en català

El director general de l'ens ha assegurat que el 50% de la publicitat és en la llengua pròpia d eles Illes i es proposa augmentar-ne la partida

ARA Balears
1 min
IB3

"Suggerim a les productores que els anuncis siguin en català, d'acord amb la nostra audiència". Són paraules del director general d'IB3, Andreu Manresa, durant la comissió de control a l'ens d'aquest dijous al Parlament. Manresa ha aclarit que el 50% de la publicitat que s'emet és en català i s'ha compromès a augmentar aquesta xifra.

A més, el director general de l'ens ha explicat que la majoria de la publicitat produïda a les Illes es fa en català, la qual es vol promocionar amb la partida dedicada als pressuposts propis. Manresa ha explicat que igual que es suggereix la qüestió lingüística a les empreses, també es proposa que siguin continguts de qualitat.

El director general de l'ens ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta del portaveu al Parlament de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, sobre la possibilitat d'aplicar tarifes reduïdes a la publicitat produïda en català, tal com es fa a altres mitjans públics dels territoris amb llengua pròpia. Manresa ha contestat que estudiarà aquesta proposta i es tirarà endavant "si és legal i no altera la competència".

La proposta de MÉS planteja fomentar especialment la realització d'anuncis en català dirigits al públic infantil i juvenil. Així, durant la seva intervenció, Ferrà ha recordat que si bé és cert que la situació ideal seria renunciar a l'emissió de publicitat, són conscients que IB3 no pot renunciar a uns ingressos que contribueixin a mantenir-ne la continuïtat, però ha insistit que "la rendibilitat de l'ens públic ha de ser més social que no econòmica".

stats