Meteorologia
Societat 05/01/2024

Les primeres pluges de 2024 deixen fins a 18 l/m² a la Tramuntana

Palma no ha modificat ni els horaris ni el recorregut de la Cavalcada dels Reis; Eivissa sí que ho ha fet

ARA Balears
2 min
Possibilitat de tempestes i ruixats

PalmaEl primer front de precipitacions arribat a les Illes Balears el 2024 ha deixat més de 10 l/m² a diverses parts de la Tramuntana i fins a 18 l/m² a Escorca. Aquestes primeres pluges de l'any coincideixen amb l'arribada dels Reis d'Orient. De moment, això no ha fet que es canviï el recorregut de la cavalcada a Palma, però sí a Eivissa, on arribaran a les 17.30 h, mitja hora abans del que s'havia previst. A Eivissa, a més, s'ha variat el punt d'arribada, que serà el final del port i no la zona del Martell, segons ha informat aquest divendres l'Ajuntament d'Eivissa.

L'estació de l'Agència Estatal de Meteorologia a les Balears (Aemet) on s'ha registrat més quantitat de pluja ha estat la de Son Torrella, a Escorca, amb els 18 l/m² esmentats anteriorment. La segueixen les del port de Sóller, Campos i la serra d'Alfàbia –totes tres amb 12 l/m².

A mesura que el front s'ha endinsat a l'interior de l'illa, ha rebaixat la intensitat i les precipitacions han estat menors. L'excepció han estat Campos (12 l/m²), l'aeroport de Son Bonet (6 l/m²) i la Universitat de les Illes Balears (5 l /m²). Al Llevant, les pluges han estat anecdòtiques, amb valors que es mouen entre els 0 l/m² i els 2 l/m².

A la resta d'illes, les primeres precipitacions també han estat molt febles, amb 2 l/m² recollits a la Mola i 1 l/m² a Cala Galdana, a Menorca –tot i que el gruix del front es desplaça ara fins a aquesta illa–, i 1 l/m² recollit a Sant Antoni de Portmany i Sant Joan de Labritja, a Eivissa.

L'Aemet manté activats els avisos grocs per fenòmens costaners a les Balears per al vespre i durant la nit d'aquest divendres. Manté també els avisos grocs per pluja i tempesta a Mallorca i Menorca a partir de les 18.00 hores.

stats