Societat 03/01/2019

Primera acollida amb convivència d'un refugiat a les Balears

L'organització Refugees Welcome Balears diu, a Vilafranca, que la major hospitalitat arriba des de la Part Forana

M. Barceló
1 min
Dues de les representants de RWB durant la presentació de la campanya a Vilafranca.

VilafrancaLa primera convivència entre una família de residents a Mallorca i un refugiat arribat a l’illa ha començat aquest dijous a un pis de Santa Ponça, segons ha informat l’associació Refugees Welcome Balears (RWB) durant el primer acte d'enguany de presentació de la seva campanya, que ha tingut lloc aquest dijous horabaixa al centre cultural de la Rectoria Vella de Vilafranca. RWB treballa en col·laboració amb la Creu Roja en aquest projecte humanitari.

L’acollida es fa mitjançant un contracte en què es lloga una habitació al peticionari d'asil per tal de disposar d'un sostre abans de mirar de trobar una feina. En aquest primer cas registrat a les Balears, la documentació fou signada el mes de desembre, gràcies a la qual un jove colombià ja està en acollida pagant un lloguer, tal com estableix l'acord d'acolliment.

Tot i que la major disposició a ajudar els refugiats arriba de famílies de la Part Forana, els afectats prefereixen ser acollits a Palma o a la seva àrea metropolitana, on pensen que tindran més oportunitats de trobar una feina, explica Llúcia Muñoz, una de les portaveus de RWB.

En l'actualitat hi ha en tramitació diverses peticions més que s’espera que es resolguin a curt termini. El temps d'espera anirà en funció de l’oferta d’acollida. Des de Refugees Welcome Balears asseguren que la causa humanitària en què treballen va calant de mica en mica en la societat balear. L’entitat confia poder anar divulgant el seu projecte solidari i crear una xarxa de col·laboració a totes les Illes.

stats