Societat 20/03/2021

La primavera arriba i omple de neu la serra de Tramuntana

El mal temps ha obligat a tancar el port de la Savina, a Formentera, i la circulació per la carretera de la Serra (M-10) és complicada

ARA Balears
2 min
Neu a la serra de Tramuntana.

La primavera comença aquest dissabte, però no es farà notar fins al cap de setmana que ve. En lloc de bon temps, la primavera arriba carregada de pluja, niguls i neu: les previsions advertien que tornaria a nevar a partir dels 700 o 800 metres a la serra de Tramuntana. Així ha estat, perquè algunes zones de la Serra ja estan tenyides de blanc.  

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el cel d'aquest cap de setmana es mantindrà amb niguls o cobert amb precipitacions persistents. No es descarten algunes tempestes i calabruix en alguns punts de les Illes. Tampoc s'esperen gaires canvis de temperatura, i l'Aemet adverteix que el vent bufarà del nord-est fort amb ratxes de 70 a 80 km/h. De fet, el vent ha obligat a tancar el port de la Savina, a Formentera, segons ha informat Ports de Balears a través de Twitter. L’Aemet té actius avisos de color groc per vent i de color taronja per la situació marítima.

La neu omple la Serra i alguns valents hi juguen.
Una màquina llevaneu a la carretera M-10, a prop de Cúber, aquest dissabte dematí.

A més, l'Ibanat ha suspès les autoritzacions d’ús del foc a totes les Illes durant aquest dissabte. Des d'Emergències 112 es recomana a la població evitar els desplaçaments per les carreteres de la serra de Tramuntana "sempre que no sigui imprescindible". De fet, una màquina llevaneu ha hagut d'actuar a la zona més propera a l'embassament de Cúber de la carretera M-10, la que travessa la Serra; la circulació és, en aquests moments, complicada.

stats