El temps
Societat 19/03/2021

Comença la primavera enmig d’un cap de setmana plenament hivernal

Miquel Bernis
1 min
Gent caminant per Palma un dia de pluja.

Aquest dissabte a les 10.30 h comença la primavera, però el canvi d’estació ens agafa enmig d’un cap de setmana plenament hivernal. Dissabte les ruixades continuaran i tornarà a nevar a partir dels 700 o 800 metres a la serra de Tramuntana. Els xàfecs més intensos descarregaran al matí, sobretot a les Pitiüses i a l’oest de Mallorca. El temps variable i mig ennigulat continuarà diumenge i dilluns, però les possibilitats de pluja seran cada cop més baixes.

Diumenge no són descartables algunes brusques a Menorca i a l’est de Mallorca, xàfecs puntuals en tot cas. El cap de setmana començarà també amb fort vent de gregal, unes ventades que poden arribar a superar els 70 km/h en algun cas. L’Aemet té actius avisos de color groc per vent i de color taronja per la situació marítima. Dissabte la mala mar serà generalitzada amb onades que poden superar els tres metres; en canvi, diumenge el vent girarà a tramuntana i el temporal de mar se centrarà al nord.

La tramuntana durarà tot el cap de setmana a Menorca i al nord i l’est de Mallorca. Això farà que la sensació tèrmica sigui hivernal fins que comenci la setmana. A mitjan setmana el temps serà més tranquil i predominarà el cel estirat. A partir de dijous poden arribar algunes bandes de niguls, però hi ha poques opcions que torni a ploure els pròxims set dies. La primavera es farà notar a mitjan setmana que ve.

El consell

Programau una celebració d’inici de la primavera posposada per a mitjan setmana que ve. La temperatura s’anirà enfilant a mesura que avancin els dies i al voltant de dimecres ja es tornarà a arribar als 20 graus en molts indrets. El fred no durarà.

Que no us sorprengui

Divendres la temperatura màxima quedà en 11 graus a l’observatori de Portopí. Només hi ha hagut 4 dies aquest hivern amb una temperatura màxima més baixa. Cal remuntar-se a l’11 de març del 2010 per trobar un migdia tan fred al març.

stats