Societat 10/12/2021

Presó provisional sense fiança per als dos darrers detinguts de l'incident de l'aeroport de Palma

Els joves estaven en crida i cerca des del 5 de novembre

ARA Balears
1 min
Aeroport de Palma.

PalmaEl jutjat de guàrdia d'Inca ha decretat presó provisional sense fiança per als dos joves marroquins detinguts aquest dijous per l'incident a l'aeroport de Palma del 5 de novembre, segons ha informat Europa Press. Aquestes persones estaven en crida i cerca després d'haver-se fugat d'un avió que va aterrar d'urgència a l'aeroport de Palma per una suposada emergència mèdica.

Agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional varen arrestar-los a darrera hora de dijous en un carrer d'Inca. Segons les primeres informacions, els investigadors feia un temps que els encalçaven i havien aconseguit ubicar-los a Inca. Els joves anaven indocumentats i això va dificultar-ne la identificació, però no es varen resistir a la detenció.

Després de passar a disposició judicial divendres, el jutjat va ordenar que ingressassin a la presó de manera provisional, igual que es va decidir anteriorment per a la resta dels detinguts relacionats amb el mateix incident. Després d'aquests dos arrests, encara queden quatre persones en crida i cerca: es té constància que dues se'n varen anar a Barcelona en un ferri i es creu que els altres dos continuen a l'illa.

Els fets pels quals estan processats varen ocórrer el divendres 5 de novembre a l'horabaixa, quan l'aeroport de Palma va quedar inoperatiu durant gairebé quatre hores. Aquesta mesura es va prendre després que diversos joves simulassin una emergència mèdica per escapar i entrar a Espanya de manera irregular.

stats