Societat 07/04/2020

La presidenta de la patronal CAEB: "És un error afrontar la crisi sanitària conduint el país a un col·lapse econòmic"

Carmen Planas publica un vídeo a internet en el qual llança un missatge per animar els empresaris

Ara Balears
1 min

PalmaLa presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Carmen Planas, ha publicat un vídeo a internet en el qual adverteix de l'error que suposa "afrontar la crisi sanitària conduint el país a un col·lapse econòmic". Aquest és el missatge que la patronal està llançant a les administracions, ja que consideren que s'està provocant "la destrucció de bona part del teixit productiu i la pèrdua de milers de llocs de feina", exposa.

Planas lamenta la situació en la qual es troben les empreses que operen a l'Arxipèlag i "en tots els àmbits d'activitat" davant la crisi del coronavirus i recorda que és "tan important mantenir la salut de les persones com la de les empreses", ja que en aquest darrer cas "repercuteix en les condicions de vida de la societat".

Reivindica les accions que es fan des de la CAEB, entre les quals destaca la reclamació de "la suspensió de pagaments de tributs, com l'IVA, IRPF i les cotitzacions a la Seguretat Social, per evitar el desastre econòmic després de la darrera pròrroga de l'estat d'alarma". A més, recorda que la patronal lluita "per accelerar al màxim els mecanismes de liquiditat per a les empreses i agilitar la tramitació dels expedients de regulació temporal d'ocupació".

Als empresaris, Planas els demana "continuar endavant i que no es deixin "vèncer per la incertesa i les males expectatives", perquè entre tots "serem capaços de convertir aquesta tragèdia en una oportunitat".

stats