Societat 06/09/2022

La presidenta de l'Agrupació de Cadenes Hoteleres critica que es llevin aparcaments per fer habitatges protegits

"No té sentit, parlant de saturació i quan no sabem on aparcar els cotxes, que un solar que era pàrquing el destinin a HPO", ha dit Carolina Quetglas

1 min
Turistes i cotxes a l'entrada de Cala Deià, un dia d'aquest estiu

PalmaLa presidenta de l'Agrupació de Cadenes Hoteleres (ACH), Carolina Quetglas, ha fet balanç aquest dimarts de la temporada turística i s'ha mostrat contrària a limitar l'arribada de turistes a les Balears, malgrat el malestar que ha generat en alguns sectors de la ciutadania la saturació. Segons Quetglas, que ha fet aquestes declaracions durant una entrevista a la Cadena Ser, "les infraestructures de les Illes" s'han d'adaptar" a la demanda que genera l'arribada de turistes. "No té sentit, parlant de saturació i quan no sabem on aparcar els cotxes, que un solar que era pàrquing el destinin a HPO", ha dit, a més de demanar més taxis i carreteres millors.

"Com ho fas? No pots dir de cop que vinguin menys", ha continuat sobre la possibilitat d'aplicar limitacions. A més, Quetglas ha assenyalat el lloguer turístic com a culpable de la saturació. "El tema de l'habitatge, que és un problema per als residents i per als nostres treballadors, és culpa del lloguer vacacional", ha dit, i ha criticat que "el lloguer il·legal no s'estigui controlant com s'hauria de fer". "De vegades és tan fàcil controlar-lo com asseure's davant d'un ordinador", ha afegit, a més de reiterar que "no s'han de posar límits", sinó que "cal saber gestionar l'èxit" de les Balears.

Un èxit que, segons la presidenta d'ACH, no s'ha traduït en guanys per als hotelers, en part pel sou que cobren els treballadors. "Tenim el conveni més car de tot Espanya i no hem pogut apujar els preus com altres sectors", ha lamentat.

stats