Posta de sol
Societat 02/02/2024

On pots veure les millors postes de sol a Mallorca sense anar a la serra de Tramuntana?

Us proposam alguns indrets per gaudir d'aquest espectacle de l'horabaixa i evitar la massificació

3 min
Les postes de sol a Mallorca

PalmaEs desconeix exactament d'ençà de quan es va posar de moda "anar a veure" la posta de sol. És evident que el gegant vermell es pon cada dia, però no sempre se li havia donat tanta importància com actualment. Segurament com a excusa per sortir a fer una caminada, esplaiar-se o tenir una cita amb algú, "anar a veure" la posta de sol s'ha convertit en una forma més d'oci a Mallorca.

La realitat és que aquesta moda ha fet que miradors, talaies i altres racons de la serra de Tramuntana es convertissin en zones massificades i on la pau i la tranquil·litat que els caracteritzaven semblen haver desaparegut. Per això, si voleu continuar gaudint d'aquest instant i de la calma que l'envolta, sigui quina sigui l'època de l'any, i allunyar-vos de la massificació, us proposam algunes ubicacions fantàstiques per gaudir-ne amb amics o amb família.

1.
Far de Portocolom

Situat a la punta de les Crestes, Felanitx.

Far de Portocolom

Es tracta d'un far d'uns 25 metres i, segurament, un dels més carismàtics de l'illa per la manera com està pintat de retxes de color blanc i blau marí, a l'estil mariner. I per la bellesa de la seva ubicació. Situat a pocs quilòmetres del poble antic de Portocolom, la vista per veure com el sol cau dins l'aigua és espectacular. A més, es tracta d'un indret de fàcil accés i amb zones pròximes per aparcar.

2.
Mirador del cap Blanc

Situat a pocs quilòmetres del nucli urbà de Llucmajor.

Cap Blanc

Es tracta d'un mirador de fàcil accés, i s'hi pot arribar per la mateixa carretera del cap Blanc, en direcció a la urbanització de Sa Torre. S'hi pot aparcar molt a prop amb el cotxe. Des d'allà, podem gaudir d'unes vistes espectaculars des d'un penya-segat d'uns 300 metres d'altura, motiu pel qual hem d'anar molt amb compte, sobretot si anam acompanyats d'infants. A més, hi ha un petit bar anomenat Regui de l'Àguila molt a prop, on podreu prendre alguna cosa si us ve de gust.

3.
Mirador Puig de Santa Magdalena

Ubicat a uns deu quilòmetres d'Inca.

Puig Santa Magdalena

El mirador del puig de Santa Magdalena ofereix una gran vista panoràmica de tot el Raiguer de Mallorca i, fins i tot, s'hi pot veure la mar. A més, es pot pujar amb el cotxe fins a dalt i aparcar-hi fàcilment. El puig també té una zona de torradores i taules de pícnic, una bona opció per si, a més de veure la posta de sol, voleu pegar una mossegada.

4.
Cap de Ferrutx

En el nucli de Betlem, Artà.

Cap de Farrutx

Es tracta del punt més septentrional de la península de Llevant i tanca pel sud-est la badia d'Alcúdia. Per arribar-hi hi ha una passejada d'uns cinc quilòmetres anar i tornar des del nucli urbà de Betlem, on podrem aparcar el cotxe. Es tracta d'un camí molt agradable arran de la mar que es pot fer amb infants. Un cop arribat al final del camí, trobarem una esplanada des d'on podrem gaudir de la posta de sol sense gaire gent.

5.
Castell de la Punta de n'Amer

Situat al municipi de Sant Llorenç des Cardassar.

Castell de la Punta de n'Amer

Es tracta d'una torre fortificada a la Punta de n'Amer, el cap més prominent de tota la zona del Llevant. És un dels punts amb una vista més àmplia a la mar, motiu pel qual fou construïda la torre de seguretat l'any XVII. A més de la construcció, la seva ubicació fa que sigui un dels indrets ideals per anar a veure com cau el sol dins la mar i, a més, aprofitar la ruta per visitar aquesta curiosa construcció defensiva, que és de les més importants del llevant mallorquí.

6.
Mirador de les illes Malgrats

Localitzat a Santa Ponça, Calvià.

Mirador Illes Malgrat

Aquest mirador es troba a la zona urbana de Santa Ponça i, per tant, és un indret de fàcil accés a peu. De fet, també es pot aparcar el vehicle molt a prop de la carretera per la qual s'accedeix caminant al mirador. Una vegada estacionat el cotxe, travessarem un parc infantil i, al fons, hi ha el mirador en qüestió, amb una barana per no caure i alguns bancs per contemplar la posta.

stats